Életmód / Ezotéria

5+1 jel, amivel a tudatalattid üzen neked: ha figyelsz, segítenek megoldani az összes gondodat

Neked is sokszor vannak furcsa, szinte a semmiből jelentkező gondolataid? Gyakran érzed úgy, mintha valaki súgna a komolyabb döntéshelyzetekben? Nevezzük angyali üzenetnek, vagy éppen tudatalattinak, ha odafigyelsz az alábbi jelekre, azzal könnyebben megoldhatod a problémáidat.

Álmok

Az álmok már nagyon régóta foglalkoztatják az embereket, és bármennyire is fejlett a tudományunk, még mindig rengeteg részletet nem sikerült felfedeznünk velük kapcsolatosan.

Vannak, akik pusztán kémiai reakciónak, az agy teljesen hétköznapi tevékenységének fogják fel, mások egyértelműen misztikus dolognak tartják az álmokat. Az igazság valószínűleg valahol a két véglet között van, de az biztos, hogy az álmok segítségével nagyon könnyen foghatod a tudatalatti üzeneteket.

Ha reggelre rendszeresen elfelejted, mit álmodtál, akkor készíts egy füzetet és egy tollat az éjjeli szekrényedre, majd frissen jegyezd fel a gondolataidat! Így később tiszta fejjel gondolhatod át a látottakat, és az általuk kiváltott érzéseket.

Déjá-vu

Mindenki élt már át déjá-vut, és bár erre a különleges érzésre is létezik már tudományos magyarázat, még maguk a kutatók is úgy értékelik, hogy további vizsgálatokra van szükség a jelenség teljes kiértékelésére.

Azonban, ha te sem kizárólag a racionális eredményekben hiszel, akkor a déjá-vut egész nyugodtan felfoghatod egyfajta figyelmeztetésnek, a tudatalattid üzenetének. Szinte mindannyian egész nap rohanunk, tesszük a dolgunkat, a déjá-vu viszont megállásra, elmélkedésre, és gondolkodásra kényszerít minket.

Még, ha igaz is a feltételezés, mely szerint agyunk puszta ellenőrzést tart a déjá-vu érzése során, vajon miért pont az adott pillanatot éled át ismét? Miért pont ezt a látképet tartod ismerősnek?

Olvastad már?  Így követik egymást a lélektípusok - te tudod, melyik szinten tartasz éppen?

Kapsz egy választ

A legtöbben, amikor filmet nézünk, vagy könyvet olvasunk, nem kizárólag az adott történetre gondolunk. Legalábbis időről időre mindenki kicsit eltávolodik a látottaktól, vagy éppen az olvasottaktól, és saját életében is kutat párhuzamok, élmények után.

Ekkor aktivizálhatja magát a tudatalattid, és kaphatsz úgy választ a kérdésedre, hogy arra nem is számíthatsz. Például egy szerelmes történet láttán eszedbe jut a saját történeted is, és hirtelen beléd hasít egy felismerés, amitől régi gondokat tudsz magadban lerendezni.

A hétköznapok során is szembe jöhet egy üzenet, ami olyan, mintha direkt neked szólna. Felbukkanhat egy hirdetésben, egy plakáton, vagy megszólalhat a rádióban is…

Mindig ugyanoda lyukadsz ki

Biztos neked is van valami az életedben, amit állandóan halogatsz. Lehet ez teljesen hétköznapi dolog, pl. hogy rendet rakj végre a beépített szekrényedben. Vagy ennél komolyabb projekt is, pl. hogy elkezdj egy különleges tanfolyamot.

Bár mindig találsz magadnak kifogást arra vonatkozóan, most éppen „miért nem alkalmas” a dolog, az valahogy nem tágít mellőled. Állandóan megjelenik a gondolataidban, vagy, ahogy korábban is írtuk, felbukkan egy hirdetésben, egy nem várt lehetőségben.

Mivel állandóan kerülgeted a forró kását, idővel rászánod magadat az első lépésre, és ekkor azonnal rájössz, mi vonzott annyira az egészben. Régi, lezáratlan és fontos emlékekre bukkansz a szekrényben, vagy egy olyan emberrel találkozol a tanfolyamon, aki az egész életedet más útra tereli.

Olvastad már?  Ezt jelenti rád nézve, hogy a csillagjegyed kardinális, szilárd vagy változó

Valami mindig ugyanaz

Ha figyelsz, te is észreveszel valamit az életedben, ami megmásíthatatlanul ugyanúgy jelentkezik, rendszeresen felbukkan egy szám, egy forma, vagy akár egy szín az életedben. Például úgy tűnik, szinte követnek az egyes számok: ránézel az órádra, 11:11-et mutat. Megnézed, mennyi idő van hátra a szárítógép programjából, és a kijelző 1:11 percet jelez. Megkapod az új asztalodat a munkahelyen, ami éppen az első a sorban.

Véletlen lenne? Ha túl sok a jel, az minden esetben óva int valamire, neked csak azt kell kiderítened, vajon mire próbálja felhívni a figyelmedet.

Számok esetén a számmisztika segíthet, színek elemzése során a színelmélet, formák értelmezése során pedig a geometria nyújthat némi magyarázatot a tudatalattidra.

 

Betegségek

A betegségek sokkal kézenfekvőbbnek tűnnek, ha a tudatalattiról beszélünk, mint a korábban említett példák. Azonban ez is olyan témakör, amiről ma is vitatkoznak a tudósok, pedig annyira kézenfekvőnek tűnik, hogy lelkiállapotunk hatással van a testünkre.

Ezen a nyomon elindulva minden betegségben közrejátszhat az, hogyan érzed magadat. Könnyen megeshet, hogy egyáltalán nem tudatosult még benned, hogy igényed lenne a változtatásra, mert mondjuk túl stresszes az életed, kiszipolyoz a munkád, megromlott a kapcsolatod, és így tovább.

Lehet, hogy még te sem mersz szembenézni a tényekkel, de a tested már szenved – betegséggel üzen számodra.

Lényegében ezt is a tudatalattid irányítja, hiszen vannak érzéseid, gondolataid, amik kémiai, hormonális változásokat indítanak el a testedben, és tüneteket generálnak. Mindig elemezd így is a betegségeidet!