Amikor a férfi hirtelen eltávolodik – Négy ok, ami a háttérben meghúzódhat

Amikor a férfi hirtelen eltávolodik – Négy ok, ami a háttérben meghúzódhat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amikor a férfi hirtelen eltávolodik – Négy ok, ami a háttérben meghúzódhat

Valószínűleg minden nőnek van legalább egy hasonló története. Adott egy férfi, aki nagyon oda van érted, és meggyőződésed, hogy minden klappol. Akár az is lehet, hogy már egy ideje kapcsolatban éltek, és TUDOD, hogy szeret téged. Aztán valami megváltozik. Hirtelen ellenségesebb lesz a viselkedése, nem keresi a közelséged, és te nem érted, mi történhetett, ami miatt ennyire eltávolodott tőled. Talán nem is gondolnád, de függetlenül attól, hogy egyelőre csak ismerkedtek, vagy már hónapok, évek óta együtt vagytok, az alábbiak miatt kezdhet távolságtartóan viselkedni egy férfi.

Túl nagy a nyomás

Te úgy érzed, a kapcsolatotoknak muszáj valamerre haladnia.

Ha nemrég kezdtetek el randizgatni, akkor valószínűleg azt akarod tudni, együtt vagytok-e vagy sem. Ha már egy párt alkottok, szinte biztos, hogy egy következő mérföldkőhöz szeretnél elérni.

És hidd el, még ha nem is mondod ki a srácnak szemtől szemben, ő akkor is érezni fogja, hogy neked a jelenlegi helyzet nem elég.

Azonban vannak olyan férfiak, akik ilyenkor megijednek, mert úgy érzik, nyomás alatt vannak. Úgy érzik, a következő döntésükkel elveszíthetik a szabadságukat, és belekényszerülnek egy olyan szituációba, amire nem állnak készen.

Ilyenkor egy dolgot kell kiderítened: vajon a srácnak a tempó gyors, vagy nem biztos abban, te vagy-e számára a Nagy Ő? Utóbbi esetében sajnos át kell gondolnod, hosszú távon mennyi esélye van a kapcsolatotoknak.

 

A bizonytalan fázis

Egy szakértő szerint minden pár életében elérkezik egy pont, amikor a férfi (de akár a nő is) bizonytalanná válik a kapcsolatot illetően.

A felállás hasonló az előző ponthoz: a srác úgy érezheti, hogy most jött el az ideje a döntésnek.

Ha egyet lép előre, akkor nagy valószínűséggel búcsút inthet a szabadságának. Ha viszont hátrálni kezd, azzal elveszíthet téged, és ennek súlyát csak később érzi meg igazán.

Ilyenkor azt láthatod a párodon, hogy stresszesebb, távolságtartóbb veled szemben, és nem nagyon beszél a közös jövőtökről.

A szakértők szerint ilyenkor nem szabad faggatózni és vitát szítani; inkább arra kell motiválni, hogy találjon magának egy hobbit, amit egyedül csinálhat. Általában ez megoldja a problémát, mert a férfiak ilyenkor jönnek rá arra, hogy a szabadságukat a kapcsolatukban is meg tudják őrizni.

 

Mennyire értékeled?

Hiába tűnik egyszerű indoknak, valójában a férfiak nem akarnak sokáig egy olyan kapcsolatban maradni, ahol nincsenek értékelve.

Nekik az esik igazán jól, ha a párjuk szemében ők a tökéletesek: igénylik az elismerést, a dicséretet, és azt, hogy a ti kis világotokban ő legyen a legklasszabb pasi. Onnantól kezdve, hogy te már nem érezteted ezt vele, a férfi hajlamos megkérdőjelezni a kapcsolatot.

Szakértők szerint a szeretetteli gesztusok nagyon fontosak emiatt.

A boldog kapcsolatok kulcsa, hogy minden negatív interakcióra öt pozitív jusson. Vagyis ha veszekedtek valamin, és olyan szavakat vágtok egymás fejéhez, amit nem kellene, azt öt szeretetteli cselekedettel tudjátok jóvátenni.

Ha erre figyeltek, az sokat számít!

 

Megismert valakit

Van, hogy a párod azért viselkedik távolságtartóan, mert tényleg rengeteg dolga van, de sajnos nem mindig ilyen ártatlan a valóság. A megcsalás sokak szemében elfogadhatatlan cselekedet, és megesik, hogy az egyik fél emiatt távolodik el. Az otthoni problémák, a szeretet és elismerés hiánya miatt az emberek hajlamosak máshol keresni a boldogságot, még ha ez nem is tisztességes megoldás.

Mindegy, hogy csak megérzésed van, vagy már több jel is arra utal, hogy a párod félrelépett; a megoldás, ha néma bosszankodás helyett leülsz vele, és egyenesen rákérdezel. A válaszától függően a döntés már a te kezedben van.

Képesek vagytok ismét felépíteni a kapcsolatot az alapoktól kezdve? Vagy már belefáradtatok mindebbe, és nem tudsz megbocsátani neki? Akármit is választasz, egy dolgot ne felejts el: hogy te is értékes vagy, és sosem szabad elfogadnod valamit, ami nem elég jó számodra!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást