Amikor egy férfi baromi jól van öltözve – Ez történt Zsolt stílustanácsadásán

Amikor egy férfi baromi jól van öltözve – Ez történt Zsolt stílustanácsadásán

Címlap / Stílus / Divat / Amikor egy férfi baromi jól van öltözve – Ez történt Zsolt stílustanácsadásán

Mielőtt elkezdenéd sajnálni Zsoltot, mert feláldoztuk a női érdeklődés oltárán, tudd, hogy ő akarta. Mert egy férfit is érdekelhet, hogyan öltözzön, milyen színek és szabások mellett döntsön és hogyan hódítson! Persze nem ő, mert ő családos.

A stílus nem velünk születik, mi magunk alakítjuk és igazítjuk, mint egy jó öltönyt. Aztán, ha jól csináltuk, eljöhet érett éveikben az a pillanat, amikor már csak tökéletes ruhadarabokat öltünk magunkra – laza könnyedséggel, zsigerből. Ennek elérésében ezúttal is Yurkov Kovács Orsit kértük fel, aki szakértelmével, gyakorlott stílustanácsadó praktikáival könnyűszerrel rámutat a stílusodra. Egy találkozó vele felér egy önismereti szeánsszal.

Ki a pasik első stílustanácsadója? Hát persze, hogy az anyukájuk. És van aki a tinédzserkori szabályrendszere szerint öltözik érett férfiéveiben is.

Aztán van, aki próbálkozik: újít, költ magára, „menőnek” gondolt cuccokba bújik, de valami mégsem az igazi. A végeredmény kicsit tré, kicsit erőltetett, nincs összhangban a személyiségével.

Zsolt 15 éves szakmai élete alatt egész nagyszerű business stílust alakított ki magának, de a szabások, színek, sőt, még a méretek is gyakran fejtörést okoznak neki. Bőven akadtak tehát még berögződések, amiket végre ideje volt eloszlatnia. Lássuk, mi mindenre világított rá Orsi a stílustanácsadás során!

Milyen színek állnak jól Zsoltnak?

Előző cikkemben a saját stílustanácsadásom beszámolójában meséltem az évszakelméletről és a színekről. Férfiak esetében is ugyanígy megállapítható, milyen évszak színei előnyösek számukra, mely árnyalatok emelik ki szép vonásaikat, és melyeket érdemes messziről elkerülniük.

Zsolt egyértelmű hideg tél típus: sötétbarna haj és szem, hideg bézs bőrszín, a bőrén átütő erek pedig kékes árnyalatúak. 

A sötét telek elegáns, impozáns, drámai megjelenésűek. A tiszta, vibráló színek és a sötét, mély hideg színek emelik ki a leginkább vonásaikat. A kékek mély, tiszta árnyalatai, a türkiz, a hideg vörös, a fehér és persze a fekete azok az alapszínek, amikből érdemes ruhatárat építenie. Habár kevesen tartják férfiasnak – persze tévesen – de a hideg, szürkés rózsaszín és a padlizsán-lila is tökéletes választás a hideg tél pasik számára.
A következő színskálán láthatjátok, milyen csodás színek közül válogathat. 

Amikor egy férfi baromi jól van öltözve - Ez történt Zsolt kollégánk stílustanácsadásán

Alkat

Zsolt testalkata ideálisnak mondott, ugyanis fordított trapéz. Ez azt jelenti, hogy válla a leghangsúlyosabb, jóval szélesebb csípőjénél, hasban és lábban nem széles. Minden olyan szabás, ami kiemeli vállrészét és követi felsőtestének vonalát, előnyös. Orsi szerint semmiképpen ne válasszon nagyobb méretű felsőket, mert elfedik a trapézformát. Mindenképp kerülnie kell a bő nadrágokat, mert csípőben hangsúlyossá és nőiessé teszik.

Amikor egy férfi baromi jól van öltözve - Ez történt Zsolt kollégánk stílustanácsadásán

Szabályok és stílusjavaslatok

– Elsőszámú szabály: nincs több rövidujjú ing. Egy érett férfi, ha melege van, stílusosan feltűri az ingujját. És ez nem csak az elegáns eseményekre vonatkozik, hanem minden alkalomra. Ha nagy meleg van, válasszon feltűrt ujjú lenvászon inget, vagy nemes egyszerűséggel egy pólót.

Az öv egy dísz, nem arra szolgál, hogy megtartsa a nadrágot – egy férfi mindig méretben tökéletes nadrágot vásároljon.

– Akkor jó vállban egy zakó vagy szövetkabát, ha a kezünket a vállra és karra helyezve derékszöget tudunk bezárni.

– Egy zakónak mindig legyen bélése: tartást ad és kifinomulttá, eldolgozottá teszi a zakót.

– Öltönyök esetében mindig legyen egy díszzsebkendő helyezve a zakó zsebébe, valamilyen élénkebb, színben a férfi arcához illő színben.

– A zakó ujjhossza legyen körülbelül másfél centivel a csukló vonala alatt, így lesz ideális a hossza.

– A zakó hossza akkor ideális, ha felvéve nem haladja meg a hüvelykujj kezdetének vonalát.

– A zakó háta mindenképpen kövesse a férfi hátának a vonalát. A hátban bő felsők eltorzítják a felsőtest arányait.

– A Zsolthoz hasonló szerényebb magassággal rendelkező férfiak optikailag növelhetik magasságukat, ha kissé rövidebb nadrághossz mellett döntenek, továbbá ha a felsők ujját feltűrik.

Azzal, hogy egy férfi jól van öltözve, belépőkártyát szerzett a professzionális sikerekhez és a karizmatikus hétköznapokhoz egyaránt. Egy jó szabású öltöny, egy harmonizáló ing és néhány minőségi kiegészítő képes hatalmas önbizalommal felruházni, ami aztán megerősít lélekben, kiemel a tömegből és segít, hogy az igazán fontos dolgokra tudj fókuszálni.

Amikor egy férfi baromi jól van öltözve - Ez történt Zsolt kollégánk stílustanácsadásán
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást