Stílus / Haj

5+1 alkalmi frizura rövid hajból – Így készítsd el!

Jön az esküvős szezon, de akár színházba, bálra, komoly zenei koncertre is kereshetsz alkalmi frizurát – a máskor olyan praktikus rövid haj ilyenkor persze kissé macerás lehet. Ha úgy érzed, a hajhosszod miatt limitáltak a lehetőségeid, kattintsd végig ihletadó képeinket!

Hollywoodi stílus

Az éppen csak a fültő alá érő hossz már elég is ezekhez az óriási loknikhoz, amiket akár úgy is elérhetsz, hogy újságpapír csíkokra tekered lazán a még nedves hajadat – ezzel a régi, klasszikus módszerrel igazi vintage frizurát kreálhatsz, ami Hollywood aranykorát idézi meg.

A füstös szemek és a burgundi rúzs igazán lehengerlővé teszik ezt a megjelenést.

 

Hamis konty

A konty kétségtelenül az egyik legelegánsabb hajviselet, amivel szinte semmilyen eseményen nem lehet mellélőni – rövid hajból előállítani viszont lehetetlen.

Legalábbis biztosan ezt gondoltad eddig.

Valójában, ahogy azt a képen is láthatod, csak ügyesen kell egymás alá rejtened a tincseket, és néhány hullámcsattal már el is érheted a laza, fonott kontyhatást akkor is, ha éppen csak a tarkódig ér a hajad.

 

Játékos fonatok

Nincs sok időd az alkalmi frizura elkészítésére?

Olvastad már?  A szezon legtrendibb hajvágásai – az extrarövidtől a szuperhosszúig!

Akár az előző napi loknikat is ünnepivé varázsolhatod, ha oldalt elválasztott hajadat egy laza fonással díszíted.

A hajfonat végét egy hullámcsattal tűzd hátra és fésüld rá a hajadat, hogy eltakard a hajgumit, kicsit borzold fel a hajtöveket, és tegyél fel egy vidám színű rúzst.

Már készen is állsz az ünneplésre!

 

Virágokkal

Készíts fonatot elől, a homlokod vonalából indulva, és hajad hátrafelé, mindig hozzáfogva a fonathoz a hajad többi részét is.

Hátul, ahol már olyan rövid a hajad, hogy egyáltalán nem tudod hozzáfogni a fonathoz, csak tűzd fel a hajvégeket néhány hullámcsattal, mintha kontyban lennének, majd pár művirággal álcázd a csatokat.

 

Tupírral

Az igazán rövid frizura is minden helyzetben megállja a helyét, ha jól van vágva.

Egy egészen rövid pixie esetében például elég lehet, ha a haj frufru részét kissé feltupírozod és némi hajlakkal rögzíted.

Egy füstös szemsminket nagyon szépen kiemel ez a haj, és elegáns, érett benyomást kelthet.

 

+ Tipp: Hátrafésülve

Igazi örök darabról van szó, ami soha nem megy ki a divatból, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a hátrafésült fazon nem mindenkinek való.

Olvastad már?  Ez most a 8 legtrendibb rövid és félhosszú frizura

Nem is annyira az arcformán, mint inkább a határozottságon múlik a dolog: ez a hajviselet semmit nem takar el, megmutatja a vonásaidat és nem lehet szégyenlősen a frufru mögé rejteni a tekintetedet.

Letisztult smink és hatalmas fülbevalók illenek hozzá igazán, így szuper nőies, ugyanakkor nagyon erős, határozott benyomást keltő választás.