Egészség / Életmód / Lélek

Ha az alábbi 5 dolog igaz rád, te is mentálisan erős vagy

Ha az alábbi 5 dolog igaz rád, te is mentálisan erős vagy

Nincs időd sajnálkozni az életeden

Te a feladatokra nem problémaként tekintesz, hanem megoldandó teendőkként. Feltűnően hatékony munkaerő vagy, és a saját életedet is nagyon jól menedzseled. Sokan csodálkoznak rajta, miként tudsz ennyi mindent megcsinálni, és ilyen jól összeállítani, felépíteni a napirendedet, de te inkább úgy vélekedsz, mások egyszerűen nem aknázzák ki a bennük rejlő lehetőségeket. Neked sem kedved, sem időd nincs magadon sajnálkozni, nem gondolod úgy, hogy a világ összeesküdött ellened. Sőt, úgy vélekedsz, nagyon keményen megdolgozol minden sikerért, így aztán meg is érdemled őket.

Legyőzöd a bosszúságokatHa az alábbi 5 dolog igaz rád, te is mentálisan erős vagy

Amellett, hogy nem vagy az a kesergős típus, nem is szoktál a hétköznapi bosszúságokon agyalni. Nem győz le sem a félelem, sem a harag, ezeket egyszerűen figyelmen kívül tudod hagyni. Nyilván nem arról van szó, hogy soha az életben nem bizonytalanodsz el, vagy nem tartasz egy reálisnak mondható, negatív végkimeneteltől, hanem arról, hogy a zsebedben már ott van ezekre a megoldás.

Annál jóval többre tartod magadat, hogy mások butaságai, hiányosságai miatt bosszankodjál, vagy haragudj akár vadidegenekre.

Mások szinte naphosszat mérgelődnek és idegeskednek, ha a szomszédjuk hétvégén füvet nyír, te inkább becsukod az ablakot. Sokan felhúzzák magukat a közlekedési dugókon, te inkább hangoskönyvet hallgatsz, ha egyszer így alakult, legalább hasznosan töltöd az idődet.

A jelenre és a jövőre koncentrálsz

Nem stresszeled magadat folyamatosan múltbeli eseményekkel, sérelmekkel, arra koncentrálsz, ami most van, illetve próbálsz úgy élni, hogy jobbá tehesd a jövődet. Nyitott vagy a változásokra, az újdonságokra, feltéve, hogy azok a fejlődésedet szolgálják. Akkor is belevágsz ezekbe, ha senki más a környezetedben nem vállalkozik rájuk. Merészen döntesz, és pont ettől vagy annyira stabil, inspiráló személyiség.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Tanulsz a hibáidból

Alapelved, hogy „aki nem mer, az nem is nyer”, így aztán nem félsz kockáztatni akkor sem, ha jó eséllyel elbuksz majd. Úgy véled, ha meg sem próbálod, akkor sokáig bánni fogod, és ez jóval rosszabb, mintha elbuknál, és fel kellene dolgoznod a sikertelenséget. Ezzel szorosan együtt jár az is, hogy kétszer nem követed el ugyanazt a hibát, tanulsz a baklövéseidből, melléfogásaidból, teljesen mindegy, hogy azok az üzleti életedre, munkádra, vagy éppen a kapcsolatodra vonatkoznak.

Nem félsz kockáztatni, tudod, hogy minden változtatás hozhat pozitív, de negatív eredményeket is. A lényeg számodra az, hogy ne állóvíz vegyen körül, mert az számodra annak a jele, hogy elkényelmesedtél, és nem haladsz semerre.

Nem irigyelsz semmit és senkit

Úgy éled az életedet, hogy inkább téged irigyelnek, semmint te élnél ezzel a haszontalan felfogásmóddal. Gyakran tapasztalsz magadon bosszús, irigy pillantásokat, de ezek vagy megerősítenek, vagy teljesen hidegen hagynak. Nem azért, mert rosszat akarsz másoknak, vagy örömmel töltene el bárki fájdalma, hanem azért, mert tisztában vagy az erősségeiddel, és a sikereiddel. Bár kívülről úgy tűnhet, neked minden megadatott, te pontosan tudod, mennyire keményen dolgoztál az eredményeidért. Ezért aztán nem is keserít el mások irigykedő pillantása, véleménye. Tisztában vagy vele, hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa, és bár nem indul mindenki egyenlő esélyekkel, szerinted nem lehetetlen eljutni hátrányos helyzetből távoli magaslatokba.

Képek forrása: mne_len/Depositphotoschika_milan/Depositphotos

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást