Milyen változásokat hoz majd az AI 2050-re?

Milyen változásokat hoz majd az AI 2050-re?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Milyen változásokat hoz majd az AI 2050-re?

Online kaszinó

A mesterséges intelligencia kezd jelentős hatást gyakorolni az online kaszinó iparra. Használják például a játékfejlesztésben valósághű 3D-s környezetek és karakterek létrehozására, ami sokkal magával ragadóbb játékélményt tesz lehetővé. 

Ezenkívül az Online Casino Reports cikke szerint az AI felhasználható még új játékmechanizmusok és szabályok létrehozására, amelyek segítségével sokkal biztonságosabb online szerencsejáték környezet hozható létre. Ez leginkább azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia követi a lelkiállapotunkat, és ha valamilyen kockázatot észlel, akkor nem enged játszani, ami nagy segítség lehet a függőségből kialakuló adósságok elkerülésében.

Egészségügy és gyógyszeripar

A mesterséges intelligencia használata az egészségügyben megkönnyíti a kórházak számára a különböző betegségekben szenvedő betegek minden egyes adatának hatékony tárolását, amelyek elemzése alapján konkrét gyógymódot is tanácsol majd az orvosoknak. Így a precíziós gyógyászat felválthatja majd a hagyományos kezeléseket.

Szórakoztatóipar

A mesterséges intelligencia fejlett technológiájával lehetőségünk nyílik arra is, hogy saját virtuális filmet készítsünk, amelynek mi szabjuk meg a szereplőit és a történetét. Ez garantáltan nagy hatással lesz a filmiparra, de ez még nem jelenti a bukását. Ez a szektor is remekül kiaknázhatja az AI-t. Elolvastathatják vele például a forgatókönyveket, ami alapján megjósolja majd, hogy az embereknek tetszeni fog-e vagy sem. Ez pedig segít az íróknak abban, hogy jobb történeteket alkossanak, a filmeseket pedig abban, hogy hatásosabb filmet rendezzenek.

Mesterséges szervek

Az egészségügyi szakértők szerint csaknem 18 ember hal meg évente a szervek elégtelen működése miatt. Az AI segítségével viszont az elkövetkezendő 35 évben lehetővé válik majd a mesterséges szervek, például szív vagy vese, laboratóriumban történő előállítása, amelyek átmenetileg életben tartják a pácienst addig, amíg sorra nem kerül a várólistán.

Végül a közlekedés

A mesterséges intelligencia készen áll arra, hogy hatalmas változást hozzon a közlekedési ágazatban azáltal, hogy intelligens járműveket kínál a balesetek számának csökkentése érdekében. Gondoljunk itt a Google önvezető autóira, amelyeket a vállalat igyekszik 2030-ra mindenki számára elérhetővé tenni, vagy a már számos európai nagyvárosban induló vezető nélküli vonatokra! De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a Boeing is automata sugárhajtású repülőgépek építésén dolgozik.

Ahogy fentebb is látszik, számtalan módon könnyíthet és hosszíthat az életünkön a mesterséges intelligencia.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást