Életmód / Ezotéria

Ahogyan Te készülsz a karácsonyra – horoszkópod szerint

Ugyan még az asztrológián belül is számos más tényező ismeretes, mikor valakinek az egyéniségét elemezzük, a horoszkópunk, napjegyünk kiemelkedő hatást gyakorol a személyiségünkre. Nem csak az alaptermészetünket, vérmérsékletünket jelöli, hanem arra is következtetni enged, miként reagálunk egy-egy élethelyzetben. Te vajon hogy bírod az ünnepeket horoszkópod szerint?

Kos

Kosként nagyon szereted te irányítani a dolgokat, ezért alighanem most sem adod ki a kezeid közül a tervezést.

Úgy vagy vele, hogy ha mindent megtervezel és megszervezel, akkor minden stimmelni is fog – emiatt aztán hajlamos vagy elúszni a teendőkkel, hiszen jellemző módon az év végi hajtás ilyenkor csúcsosodik ki a munkahelyeden.

Márpedig azt a legkevésbé sem szeretnéd, hogy a karrieredet ne csillagos ötössel zárd szilveszterkor.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Bármennyire is nehezedre esik, érdemes legalább a kisebb feladatokat átruháznod a szeretteidre, különben megint csak a fáradtságról fognak szólni az ünnepeid.

 

Bika

Mint minden Bika, úgy te is nagyon imádod a hasadat, ezért nálad az ünnepek elsősorban az étel körül forognak.

Gondosan megtervezed a menüt és minden bizonnyal már hetekkel korábban nekilátsz a sütésnek, tesztfőzésnek, hogy a legfontosabb napokon már minden tökéletesen menjen.

Nagyon kedveled azt a forgatagot, amivel az ünnepek járnak, szívesen vásárolsz a szeretteidnek ajándékot, imádsz örömet okozni.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Leginkább az tud lelombozni, ha a családtagjaid nem mutatnak akkora lelkesedést, mint te.

Mások sajnos könnyen rád tudják akasztani saját feszültségüket, rossz kedvüket.

Idén próbáld ez tudatosan kivédeni!

 

Ikrek

Ikrekként imádod a jövésmenést, így aztán a karácsonyi forgatagot annyira élvezed, mintha direkt neked találták volna ki.

Alig várod, hogy összefuss a régi ismerőseiddel a karácsonyi vásárban, vagy éppen új barátokra tegyél szert, miközben beszerzed az ajándékokat.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Dicséretre méltó, mennyire tudsz lelkesedni és rajongani az ünnepekért, de ne feledd el, hogy nem mindenkinek felhőtlen a karácsony.

Ha tudod, kicsit fogd vissza az izgatottságodat, különösen akkor, ha látod, hogy a szeretteidre nem igazán lehet ezt az alaphangulatot ráragasztani.

Akkor is csodásak lesznek az ünnepek, ha egy kicsit nagyobb nyugalomban telnek!

 

Rák

Mivel a te életedben központi szerep jut a családnak, érthető módon az ünnepeket is szeretnéd számukra tökéletessé tenni.

Te vagy az, aki már nyáron azon agyal, mi lehet a tökéletes ajándék és bizony nem vagy rest akár éjszakába nyúlóan süteményt sütni, hogy senkinek se maradjon ki a kedvence.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Lazíts!

Igazán dicséretre méltó, hogy mindenkinek a kedvére akarsz tenni, de ha jártányi erőd se marad, mire elérkezik a karácsony, akkor azzal csak feszültséget generálsz a családban.

Olvastad már?  Csillagjegyed elárulja, milyen párkapcsolati válságokat fogsz előidézni

Nem szégyen segítséget kérni, vagy éppen kiadni néhány feladatot a kezeid közül – azzal mindenki nyer, ha neked is több türelmed és erőd marad!

 

Oroszlán

Imádod a luxust, a csillogást és a pompát, úgyhogy mondhatjuk, a karácsony neked lett kitalálva.

Szereted kihozni a maximumot az ünnepekből és mindent megteszel azért, hogy a szeretteid hasonlóképpen boldogan éljék meg ezt a néhány napot.

Ezt egyedül az árnyékolhatja be, hogy imádsz lustálkodni, és néha magad sem tudod eldönteni, mi a fontosabb: egy egyedi ajándék beszerzése, vagy néhány óra extra pihenés a kanapén.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Oroszlánként hajlamos lehetsz a túlköltekezésre, pénzszórásra: ezt elkerülendő érdemes az idei évben költségvetést készítened.

Legalább próbáld meg tartani magadat hozzá!

 

Szűz

Nem a te világod a karácsonyi nyüzsgés, hiszen a maximalista természeted ilyenkor sem hagy neked békét.

Egyébként sem egyszerűek a napjaid, hiszen mindig telezsúfolod őket teendőkkel, feladatokkal, amiket jóval átlagon felüli precizitással végzel el.

A karácsonyra is egyfajta feladatként tekintesz, és mindenről jegyzetet, listát készítesz, tökéletesen lebontod a teendőket – így aztán nem csoda, hogy kiborulsz, ha valahol hiba csúszik a gépezetbe.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Meg kellene próbálnod kicsit lazítani, de legalább lazábbra venni a feladataidat, hogy ne váljon görcsössé és így idegölővé a készülődés.

 

Mérleg

Mivel a Mérlegek folyton a harmóniára törekszenek, téged is könnyen beszippanthat a karácsonyi zűrzavar, de egy kis odafigyeléssel uralmad alá vonhatod a helyzetet.

Ehhez az kell, hogy törekedj tudatosan a nyugalomra, hiszen az ünnepi varázs csak akkor marad meg, ha neked is jó kedved van.

Jó szokásod, hogy mindig mérlegelsz, most ideje azt is közelebbről megvizsgálnod, hogy a nagytakarítás, vagy a jókedved lényegesebb-e!

Hasznos tipp az idei karácsonyra: A jó munkához idő kell, amiből neked sokszor kevés jut: bár szeretsz mindent egyedül csinálni, itt az ideje, hogy idén végre segítséget kérj.

 

Skorpió

Vegyes érzelmekkel fogadod az ünnepeket, mert pontosan tudod, hogy könnyű túlságosan képmutatóvá válni ilyenkor – márpedig nálad senki sem szerez plusz pontot pár szép szóval az évvégén.

Könnyű kihozni a sodrodból, mert érzed a karácsony fojtogató, muszáj-boldogság hangulatát és ez téged sokkal inkább lelomboz, mint bármilyen szinten is boldoggá tesz.

Ugyanakkor nem csak árnyoldala lehet az ünnepeknek!

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Ha nagyon nem érzed késznek magadat arra, hogy jó képet vágj az ünnepi felforduláshoz, akkor ideje lelépni – mit szólnál egy romantikus wellnesshez?

 

Nyilas

Meglehetősen ingatag a hangulatod az ünnepek során, rövid időn belül képes vagy megjárni a magaslatokat éppúgy, mint a mélyen depressziós állapotokat.

Olvastad már?  Lelki harmónia horoszkóp - Hogy alakul a lelki harmóniád idén?

A szenvedélyed ilyenkor is sokszor felülkerekedik rajtad, és ekkor eszeveszett készülődésbe, vásárlásba kezdesz, lelkesedsz a különböző programok, hagyományok iránt.

A másik oldalad viszont megpróbál kicsit visszafogni és rávilágítani, hogy a karácsonynak is a megfoghatatlan része az, ami igazán lényeges.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Mivel jó lelkű és figyelmes vagy, nagyon jót tesz a hangulatodnak, ha részt veszel valamilyen segélyszervezet munkájában, vagy adakozol a rászorulók javára.

 

Bak

Bakként nem hat meg különösebben a karácsony, sokszor erre is inkább csak egy kötelező feladatként tekintesz.

Általában az utolsó pillanatra hagyod a vásárlást és inkább arra törekszel, hogy felejtsétek el az ajándékozást: mindenki vegye meg magának azt, amire szüksége van.

Nem szívesen költekezel, főleg nem feleslegesen, így az ünnepek ezen része nagyon távol áll tőled.

Általában besokallsz a karácsonyi zűrzavartól, kerülöd a vásárokat, és az őrületbe kerget, ha a családod mindenáron rád akarja erőltetni a karácsony szellemét.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Próbáld elhagyni a felesleges feszengést, és ha nagyon kiborítanak az ünnepek, vedd rá a többieket valamilyen kevésbé pörgős programra: pl. egy kis wellness, vagy erdei séta úgyis mindenkinek jót tenne.

 

Vízöntő

Hajlamos lehetsz arra, hogy éppen az ünnepek során bukkanjanak a felszínre a rossz emlékeid, és ekkor tedd mérlegre az egész éves teljesítményedet.

Ez sajnos óhatatlanul is lelombozhat, még akkor is, ha egyébként nagyon jó évet tudhatsz magad mögött, és kifejezetten jól teljesítettél.

Érdemes kicsit koncentrálnod arra, hogy ez ne nyomja rá túlságosan a bélyegét az ünnepekre, és ha már van kivel ünnepelned, akkor élvezd az együtt töltött perceket.

Remélhetőleg a szeretteid nyitottak a rád olyannyira jellemző újításokra és hajlandóak új hagyományokat bevezetni a te boldogságod érdekében.

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Vízöntőként amúgy is jellemző rád a merengés, az agyalás és nem ülsz meg egykönnyen a fenekeden.

Ha most is mehetnéked van, hát ne fogd vissza magadat!

 

Halak

Halakként neked az ünnepek elsősorban az érzelmekről és a teljes kikapcsolódásról szólnak, úgyhogy bátran mondhatjuk, te igazán jól meg tudod ragadni a karácsony lényegét.

Egyetlen gondot a túlérzékenységed okozhat, ami ilyenkor még az átlagosnál is erősebb lehet, hiszen te is felfokozott állapotba kerülsz.

Ne hagyd, hogy bármi, vagy bárki elrontsa a kedvedet, törekedj továbbra is a meghittségre, az összhangra és a bensőséges hangulat megteremtésére!

Hasznos tipp az idei karácsonyra: Bár sok a csábító program, neked valószínűleg sokszor jobban esik egy kis év végi elvonulás, befelé fordulás.

Ha ez tud igazán feltölteni, akkor ne hagyd, hogy a rád erőltetett hagyományok befolyásoljanak!