Haj / Stílus

A szezon legnépszerűbb hajszínei – Ha természetességre törekszel, ezek lesznek a kedvenceid

A szezon legnépszerűbb hajszínei – Ha természetességre törekszel, ezek lesznek a kedvenceid

A klasszikus hajfesték árnyalatokat mind ismerjük: szőke, barna, fekete, vörös. De ha az utóbbi időben olvasgattál a témában, láthattad, hogy manapság sokkal több technikából válogathatunk, amelyeknek jelentésével nem is feltétlenül vagyunk tisztában. Ombre, sombre, balayage és a többiek; most eláruljuk, melyik milyen frizurát takar!

Ombre

Ez a hajfestési technika néhány éve volt igazán felkapott, és akkoriban bizony mindenki így festette a haját.

Lényege, hogy a hajtövek eredeti árnyalatukban maradnak, és a hajvégek felé fokozatosan világosodik a frizura.

Legnépszerűbb a barnából szőkére váltás, de van, aki a vörössel vagy éppen a pinkes színekkel játszadozott.

Előnye, hogy nem kell minden hónapban időpontot kérned a fodrászhoz, hiszen a lenövés egyáltalán nem látszik, de hátránya, hogy a leszívás miatt a hajvégek gyorsabban károsodnak.

Ráadásul az átmenetet is könnyű elrontani, így érdemes olyan fodrászt választanod, aki már készített ombre frizurát, hogy megnézd, mennyire hasonló a stílusotok.

 

Sombre

A sombre technikát az ombre lustább kistestvérének is nevezhetjük.

Ugyanaz a metódus van itt is, mint a fent említett módszernél, azaz a hajtövek sötétebbek maradnak, míg a hajvégek fokozatosan világosodnak.

Azonban itt nincs olyan erőteljes kontrasztbeli különbség, ergo nem sötétbarnából megy át a haj világosabb szőkébe, hanem például sötétbarnából egy kevésbé erőteljes barnába.

Sokkal kisebb mértékű törődést igényel, még ritkábban van szükséged arra, hogy fodrászhoz menj vele, és természetesebb hatása van.

Ezért is imádják például a sztárok!

 

Balayage

Akik sokkal természetesebb hatású fürtöket szeretnének, azoknak érdemes a balayage tecnhikával játszadozni.

Ennek lényege, hogy világosabb csíkokat festenek a hajadra, amitől úgy fog kinézni a frizurád, mintha a nap szívta volna ki strandolás közben.

Sokkal szebb hatást lehet elérni ezzel, mint egy szimpla melírral, hiszen kevésbé feltűnő, ráadásul a hajtöveknél sem észrevehető a lenövés.

Azoknak tökéletes választás, akik csak némi árnyalatbeli különbségre vágynak, és nem szeretnének sok időt tölteni a fodrásznál!

 

Flamboyage

A flamboyage már a balayage továbbfejlesztett változata, annyi különbséggel, hogy a hajvégeket ebben az esetben jobban kivilágosítják.

Ugyancsak természetes hatást kelt, már csak azért is, mert az ombre és a balayage keveredéséből született; a hajtövek eredeti színükben maradnak, míg a hajvégek világosodnak, de ezt feltűnés nélkül teszik.

A különféle világosabb tincsek nagyon jól feldobják az összképet, és mégsem igénylik a havonta ismétlődő újrafestést sem, így aki szeretne szőkülni, de nem biztos abban, hogy ez az árnyalat passzol hozzá, feltétlenül próbálja ki.

 

Extrémebb színek

Persze vannak, akik nem feltétlenül szeretnének beállni a sorba, és a természetesebb hatás helyett inkább nagyobb váltásra vágynak.

A tavaszi-nyári szezonban az abszolút kedvenc a skandináv szőke lesz, ami egy nagyon világos, már-már fehérbe hajló árnyalat.

Jó választás például azoknak is, akik már elkezdtek őszülni, és úgy szeretnék ezt elfedni, hogy az ne legyen nagyon észrevehető.

De nagy népszerűségnek örvend a rézvörös is, így ha világosabb bőröd van, ennek a színnek is érdemes esélyt adnod.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást