Életmód / Táplálkozás

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

Ha olajos vízben főzöd a tésztát, nem ragad össze

Ha olajat teszel a tésztafőző vízbe, az csak a felszínén fog úszkálni. Akkor kerül a tésztára, amikor leöntöd róla a vizet és akkor is azért érezzük úgy, hogy „csúszósabb” lett tőle, mert valójában a szósz tapad hozzá kevésbé. 

A kenyér azért lesz penészes, mert kiszárad

Éppen ellenkezőleg, a túl sok víz okozza a penészes foltokat. Ha túl nedves helyen van a kenyér, a benne található keményítő elkezd kristályosodni, ez okozza a penészt. Ez ellen nem véd az sem, ha lefagyasztjuk, ugyanis az alacsony hőmérséklet még fel is gyorsíthatja ezt a folyamatot.

A zöldség és gyümölcs nyersen mindig egészségesebb, mint sütve-főzve

Ez egyrészt azért nem mindig helytálló, mert mire ezek az ételek az asztalunkra kerülnek, már napok óta úton vannak és tápanyagaik egyből elkezdenek lebomlani, amint leszedték őket. Másrészt bizonyos zöldségek főzve még több tápanyagot tartalmaznak, mint nyersen, ilyen például a paradicsom, vagy a spenót.

A barna színű tojás egészségesebb

Őszinte leszek, én is jobban szeretem a barna héjú tojást, talán azért mert szebbnek tartom. A tojáshéj színe viszont mindössze a tyúk fajtájától függ, minden árnyalat ugyanolyan egészséges. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást