Életmód / Táplálkozás

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

A nyers tojást könnyebb megemészteni

Sokan hiszik, hogy így van, ezért a feltört tojást nyersen nyelik, pedig már egy 1998-as kutatás is bebizonyította, hogy sütve vagy főzve könnyebben dolgozza fel szervezetünk a tojásfehérjét.

Vannak „negatív kalóriás” ételek

Ami túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, sajnos legtöbbször úgy is van. Ez a helyzet az úgynevezett” fogyasztó” ételekkel is. Többek között a zellerről és az ananászról tartják azt, hogy feldolgozása több kalóriát éget el, mint amennyit tartalmaz, de ez sajnos nincs így.

GANNAMARTYSHEVA/istockphoto.com

Ha elsóztad a levest, a krumpli felszívja a sót

Az igaz, hogy a levesbe tett burgonya által valóban kevésbé érezzük sósnak az étet, de ez nem azért van, mert a krumpli egy mágikus só-felszívó zöldség. Mindössze annyi történik, hogy a levet szívja magába és azzal együtt a sót is. Ha elsóztad a levest, akkor lesz ehetőbb, ha felöntöd vízzel. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást