Otthon / Háztartás

8 hasznos dolog, amire a szódabikarbóna alkalmas, de még nem gondoltál rá

Szagtalanítás

Akár egy testrészed, akár a lakást, cipőt, esetleg a macskaalmot szeretnéd szagtalanítani, ez a fehér por csodákra képes! Alkalmazhatod dezodor helyett egyfajta hintőporként a hónaljadra, vagy a talpadra, de ha egy hosszú nap után leveted a cipődet, abba is szórhatsz egy keveset, így elkerülheted azt, hogy kellemetlen szagok távozzanak belőle.
Ezeken kívül rakhatod egy kis tálba és így a szekrénybe, ezáltal nem fog a tipikus szekrényszag terjengeni.

Folteltávolítás

Ha véletlenül kiöntöd a kávét a szőnyegre, vagy lecsöpög a fagylalt a pólódra, gyorsan végy egy kis szódabikarbónát, és szórd meg vele az adott felületet! Kicsit vizezd meg és hagyd hatni, majd utána dörzsöld ki belőle a foltot!
Ha épp elfogyott a mosóporod, vagy kevés van belőle, adj hozzá egy keveset belőle és úgy mosd ki fehér ruháidat!

Bőrpuhító

Ha puha, selymes bőrre vágysz, megteheted, hogy a fürdővízhez adsz egy kevés szódabikarbónát (így egy kis pezsgőfürdőben is lehet részed).
Ezáltal beindul a vérkeringésed, méregtelenítesz, és könnyedén leoldódnak rólad az aznapi szennyeződések. Ráadásul ha bőrradírként használod, akkor még a felesleges, elhalt hámrétegtől is megszabadulhatsz!

Súrolószer

A konyhában nemcsak a sütés miatt tarthatsz szódabikarbónát, hanem kiválóan tisztán tarthatod vele a konyhapultot, emellett a zsírfoltokkal és az ételmaradványokkal is felveheted a harcot, sőt, a mosogatód is ragyogóan megtisztíthatod vele.
Csak forralj fel egy kis vizet, add hozzá a szódabikarbónát, és már neki is állhatsz a munkának! Amennyiben a víz túl lassan távozik a lefolyóból, akkor is hasznát veheted, mert híresen jó lefolyótisztító is egyben!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást