Életmód / Ezotéria

7 energetizáló kristály, ami felfrissíti a fáradt csakrákat

7 energetizáló kristály, ami felfrissíti a fáradt csakrákat

Korona csakra

A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el. Akkor gondolhatsz arra, hogy nem működik megfelelően, ha gyengül az önbizalmad, elveszettnek, tehetetlennek érzed magadat. Az is előfordulhat, hogy állandósul a rosszkedved és hajlamos vagy a depresszív tünetekre. Akkor is itt kell keresned a probléma gyökerét, ha nehezen tanulsz, időnként elragadnak a szenvedélybetegségek, illetve hajlamos vagy mások hibáztatására ahelyett, hogy saját magadban keresnéd a hibát.

Ezek a kristályok segíthetnek: howlite, labradorit, ametiszt.

Harmadik szem csakra

A homlok csakra néven is ismert harmadik szem csakra a két szemöldökünk között helyezkedik el. Amikor nem működik megfelelően, akkor cserbenhagynak a megérzéseid és nem tudsz jól koncentrálni, kicsit úgy érzed, minden összeesküdött ellened. Azt tapasztalod, hogy nagyon nehézkesen megy a kommunikáció a környezetedben élőkkel, mintha senki sem értene meg. Ezen felül az előítéleteid is megerősödnek, gyakoribbá válnak az életedben a csalódások, esetleg még rémálmok is gyötörhetnek.

Ezek a kristályok segíthetnek: lapis lazuli, prehnit, szodalit.

Torok csakra

A torok csakrát a gégefő környékén találod, elsődleges feladata a kommunikáció irányítása, de a kreativitásért és az önkifejezésért is felel. Ha nem működik megfelelően, akkor állandósulnak az életedben a kommunikációs bökkenők, sok félreértéssel, nézeteltéréssel szembesülsz. Gyakori gond, hogy türelmetlenné válsz, talán észre sem veszed, de felerősödik a makacsságod, önfejűséged. Nem igazán akarod meghallgatni mások véleményét, kissé szűklátókörűen kezdesz gondolkozni. Könnyen megbántódsz, és te is könnyen megbántasz másokat.

Ezek a kristályok segíthetnek: blue lace agate, apatit, angelit.

Szív csakra

A szív csakrát a mellkasod közepén találod. Nevéből is adódik, hogy alapvetően az empátiáért, együttérzésért felelős, így ezen a téren jelentkeznek a problémák is, mikor nem működik megfelelően. Ha azt tapasztalod, hogy kevésbé vagy toleráns, nem igazán bízol sem magadban, sem másokban, akkor jó eséllyel itt kell keresned a probléma kiindulópontját. Akkor is a szív csakrádat kell gyógyítanod, ha gyakran irigykedsz mások életére, eredményeire, vagy féltékeny vagy. A társfüggőség, az állandó önmarcangolás, de az önfeláldozás is a szív csakra hibás működésére utal.

Ezek a kristályok segíthetnek: moss agate, rózsakvarc, aventurin.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Napfonat csakra

A napfonat csakra a köldök és a szegycsont között helyezkedik el. Ha nem megfelelően működik, akkor nagyon nehezedre esik a megbocsátás, mindent a szívedre veszel. Nem tudod jól kontrollálni az érzéseidet és nem igazán találod a benső összhangot. Előfordulhat, hogy túlságosan is irányításmániás, maximalista leszel, de felbukkanhat a hataloméhség és a kritikusság is az életedben. A másik véglet is a napfonat csakra problémáira utal, tehát az alsóbbrendűség, tehetetlenség érzete, esetleg az erőtlenség is ide kapcsolódik.

Ezek a kristályok segíthetnek: tigrisszem, citrin, sárga jáspis.

Szakrális csakra

A szakrális csakra a köldök és a farok csont között található. Amikor nem működik jól, akkor a szexuális életed is romokban hever: általában alacsony libidó kíséri a problémákat, de az is megeshet, hogy elhatalmasodnak rajtad a különféle fétisek, hedonista élvezetek. Gyakori az agresszív magatartás, valamint a fásultság, kreativitás elveszítése. A manipuláció mindennapos a szakrális csakra hibás működése esetén: téged éppúgy könnyű manipulálni ilyenkor, mint ahogyan te manipulálsz másokat.

Ezek a kristályok segíthetnek: karneol, holdkő, narancs kalcit.

Gyökér csakra

A gyökér csakra a gerincoszlop alsó részén, a farok csont, keresztcsont területén helyezkedik el. Ez a csakra felel a stabilitásunkért, a biztonságérzetünkért, ezért amikor probléma van vele, akkor ezeken a területeken érezheted először a negatív változásokat. Ha állandóan aggódsz, megmagyarázhatatlan dolgok miatt félsz, egyáltalán nem vagy rugalmas és sokszor szorongás tölt el, akkor minden bizonnyal gond van a gyökér csakráddal. Akkor is erre kell gondolnod, ha az utóbbi időben nagyon mohóvá váltál, esetleg kapzsi, ingerlékeny lettél, továbbá a korábbiaknál jóval inkább felértékelődtek az evilági értékek az életedben.

Ezek a kristályok segíthetnek: vörös jáspis, hematit, hópehely obszidián.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást