Azt már régóta tudjuk, hogy műanyagdobozt és az alumínium fóliát tilos a mikrohullámú sütőbe rakni, de azt tudtad, hogy akadnak olyan ételek, amiket ugyancsak nem jó ötlet a készülékben újramelegíteni?
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Van, ami ennek hatására ugyanis kimondottan veszélyessé, akár mérgezővé is válhat!
Főtt tojás
Mindegy, hogy a héjával vagy anélkül, de semmiképp sem szabad a főtt tojást a mikróban újramelegíteni! A nagy meleg hatására ugyanis a tojás belsejében elkezd felhalmozódni a hő, ami ahhoz vezet, hogy a tojás akár szét is robbanhat!
Ráadásul van, hogy nem a készülékben, hanem azt kivéve, már egy kis hűlés után kerül sor erre, így akár meg is sérülhetsz. Ezért a legjobb, ha újramelegítés előtt leszeded a héjat a tojásról, és felszeleteled kisebb darabokra – így biztosan nem lesz balesetveszélyes a mikrózás.
Anyatej
A szoptatás időszakában nagyon sok anyuka választja azt a megoldást, hogy a lefejt anyatejet elteszi a fagyasztóba, és amikor szükség van rá, akkor melegíti fel. Ezzel nincs is semmi gond, egészen addig, amíg nem a mikróban teszed ezt! A készülék ugyanis sosem egységesen melegíti fel az üveget, így megeshet, hogy bizonyos részein túl forró lesz, míg más pontjain hideg marad.
Ráadásul az is számít, milyen cumisüveget használsz, a műanyag bizonyos fajtái ugyanis mérgező anyagot engednek ki magukból a nagy hő hatására! A szakértők szerint a legjobb, ha egy lábasban, esetleg egy nagyobb bögrében melegítesz forró vizet, és ebbe állítod bele az üveget a megfelelő időpontig.
A cikk folytatódik, lapozz!