4 hazugság, amit gyakran mondtak a szüleink: ilyen hatással volt ez ránk

4 hazugság, amit gyakran mondtak a szüleink: ilyen hatással volt ez ránk

Címlap / Életmód / 4 hazugság, amit gyakran mondtak a szüleink: ilyen hatással volt ez ránk / 2. oldal

Azok, akik ritkán mozdulnak ki otthon gyerekként, sokkal zárkózottabbá válnak, és állandó félelemérzet alakul ki bennük az ismeretlen felé, hiszen rengeteg tapasztalattól elestek. Természetesen néha be lehet dobni ezt a kártyát, ha végképp nincs kedved kimozdulni otthonról, de a szakértő szerint időnként muszáj új környezetet felfedezni együtt, a gyerekek fejlődése érdekében!

sata.creative.gmail.com/depositphotos.com

„Ezt a Mikulás/Húsvéti nyuszi/Fogtündér hozta neked!”

Csodálatos dolog kisgyerekként hinni a varázslatokban, a Télapóban és a többi mágikus karakterben. A szakértő nem is gondolja úgy, hogy bajt okoz ezekről füllenteni, sőt, egyetért abban, hogy a meséket nem szabad elvenni a kisgyerekektől. Azonban idősebb korban már nektek is adaptálódni kell a helyzethez. Nem szerencsés, ha a gyermeked mástól tudja meg, hogy ezek a karakterek nem léteznek, mert úgy érezheti, a szülők hazudtak neki valamiben, ami fontos volt számára.

A legjobb, ha idősebb korban már megkérdezed tőle, mit gondol, kitől kapta a karácsonyi ajándékait, és figyelsz a válaszára.

Ha még mindig maximálisan hisz a Jézuskában, úgy érdemes a korához mérten válaszolni. Például úgy, hogy elmondod neki, a Jézuskának valójában sok segítője van, azaz például te és a párod. Így fokozatosan tudjátok rávezetni arra, hogy kitől érkeznek ezek a meglepetések.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást