Életmód / Egészség

A rák 12 hétköznapi tünete, amit senki se vesz komolyan

7. Elváltozások a mellen

Menstruáció előtt természetes, hogy a mell érzékenyebb, ha azonban huzamosabb ideig fáj, megdagad és érezhetően meleg, az mellrákra utal. Szembetűnő jel lehet még a megváltozott színű és alakú mellbimbó is.

8. Fájdalmas menstruáció

Az endometriális, azaz a méhtesti rák jele lehet a hirtelen erőssé és fájdalmassá váló menstruáció, illetve a menzeszek között is előforduló pecsételő vérzés.

9. Gyakori szem- és fejfájás

Szintén egy olyan tünet, amelyet könnyen lehet a változó időjárásra vagy migrénre fogni, pedig az egyre gyakoribb, esetenként nyilalló fájdalommal járó fejfájás agytumorra utalhat. A szemfájdalom vagy nyomás érzet szem mögötti daganatot jelenthet, főleg, ha homályos látás vagy részleges látásvesztés is kíséri.

10. Szív körüli fájdalom

A rendszeres szúró érzés vagy szív körüli nyomás – főleg étkezés után – utalhat nyelőcső- vagy gyomorrákra. Az állandó enyhe mellkasi nyomás vagy fájdalom is lehet ezek tünete.

11. Kiütések, foltok a bőrön

Bőrünk elváltozása sokféle betegség – akár fertőzés vagy allergia – jele lehet. A megnagyobbodott, fájó anyajegyek bőrrákra utalnak, de ha apró, vörös, lilás vagy barna pöttyöket fedezünk fel magunkon, az akár leukémiát sejtethet a háttérben.

Olvastad már?  A 7 legjobb harcművészet, ha valóban érdekel az önvédelem

12. Csontfájdalom

Akár nyilalló, éles fájdalom vagy tompa sajgás, a csontra ható fájdalom mögött csontrák állhat. Szintén árulkodó jel lehet, ha ízületeink gyakran bedagadnak, illetve gyakori a csonttörés.

Képek forrása: Dmyrto_Z/depositphotos.comdeagreez1/depositphotos.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást