Szerelem / Szex

A legnépszerűbb fétis a láb? 10 meglepő szex érdekesség

Nem mindig számított bűnös cselekedetnek

A hetvenes évek hippi korszaka hozta el a szexuális forradalmat, előtte a szex tabunak számított, kivéve a római kori időket. A kereszténység előtti vallások azonban nem szégyenteljes és bűnös tevékenységnek állították be a szexet. Kifejezetten ünnepelték, hiszen az istenek érzéki erejének megnyilvánulásaként tekintettek rá.

Már az ősember is használt szexuális segédeszközöket

Találtak olyan őskori barlangrajzokat, melyek azt ábrázolják, hogy emberek magukat – és másokat – kényeztetnek műpénisszel. Ezek a 30 ezer éves ábrák tehát bizonyítják, hogy szexuális segédeszközöket az ember jóval a kerék előtt találta fel.  

A fanszőrzetnek fontos szerepe van

Az evolúció során az ember elvesztette a testszőrzetét, pár helyen azonban valamiért a mai napig növesztünk szőrt, mint például a hónalj vagy a nemi szervek környéke. A tudósok szerint ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy a szőrszálak megtartják feromont, ami nem más, mint a „szexuális illatunk”. 

A legnépszerűbb fétis a láb

Szinte bármely testrész vagy ruhadarab lehet valaki szexuális fantáziájának felkorbácsolója, de a nyugati társadalmakban egyértelműen a női cipő és lábfej a legelterjedtebb – és mondhatni legelfogadottabb – fétis. Ez nem csoda, ha belegondolunk, hogy olyan fétis is létezik például, mint a formikofília, amikor azt élvezi az illető, hogy rovarok vagy kukacok másznak a nemi szerve körül. 

A szex egészségesebb, mint gondolnánk

A férfiaknál már heti egyetlen szexuális együttlét is csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát 30 százalékkal, a sztrókét 50, a diebéteszt pedig 40 százalékkal. A szexuálisan aktív urak közül sokkal többen érik meg a 80 éves kort, de a nőkre is jó hatással van a szex. A női orgazmus ugyanis segít távoltartani a mellrákot és a depressziót. 

A cikk még nem ért véget! A következő 5 érdekességet ide kattintva tudod elolvasni >>

Egy csók és más semmi, csak pár millió baktérium

Egy átlagember élete során átlagosan 20.160 percet tölt csókolózással, ami 336 óra, azaz 14 nap, tehát két teljes hét! Egy csók alatt partnerünkkel minimum 10 millió, de akár egymilliárd baktériumot is cserélhetünk, ami azonban nem káros, sőt, erősíti immunrendszerünket. 

A leszbikusoknak több orgazmusa van

Egy kutatás szerint a heteroszexuális nők 100 együttlétből 61 alkalommal jutnak el a csúcsra. Ugyanez a szám a biszexuális nőknél kevesebb, mindössze 58, a leszbikusoknál azonban majdnem 75! Talán azért, mert a nők jobban ismerik egymás testének működését?

We-Vibe WOW Tech/unsplash.com

Meglepő méretek

Egy átlagos hüvely hossza – nyugalmi állapotban – nagyjából 6–7,5 cm és kevesen tudják, de izgatás során mind a széltében, mind hosszában kitágul. Annak ellenére, hogy mit mondanak, a férfiak mindössze 15 százaléka rendelkezik 18 centiméteresnél nagyobb pénisszel, 20 centisnél nagyobb szerszáma pedig csak 3 százalékuknak van. 

Kik a legjobb szeretők?

Sokan a francia férfiakra tippelnének, pedig a spanyol, brazil és olasz úriemberek állnak a legjobb szeretők hírében. A sereghajtók a német férfiak, de az angolok sem remekelnek, őket ugyanis túl lustának titulálták a kutatásban résztvevő hölgyek. 

A szex és a közösségi média

Egy felmérés szerint ötből egy ember megnézi szex közben a telefonját, ami elég kiábrándító, ahogy az is, hogy az aktus után az emberek 36 százaléka nem zuhanyozni megy, hanem Facebookra. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást