Kikapcsolódás / Szórakozás

10 izgalmas krimi, amit a kritikusok is imádtak

10 izgalmas krimi, amit a kritikusok is imádtak

A góré

Három évvel ezelőtt mutatták be ezt a filmet, aminek főszereplője a Trónok harcából megismert Nikolaj Coster-Waldau. A férfi ittas állapotban ül autóba egy barátjával, azonban balesetet okoz, és társa meghal. Jacob ezután rögtön a börtönbe kerül, a rácsok mögötti valóság viszont minden rémálmát felülmúlja. Meg kell tanulnia a börtön sajátos szabályrendszerét, és miközben minden erejével a túlélésre koncentrál, lassan identitását és családjával való kapcsolatát is elveszíti. Hiába jut ki a rácsok mögül, a bent szerzett ismerősök keze bárhol utoléri.

Wind River – Gyilkos nyomon

Amikor egy halott nő testére bukkannak a Wind River indiánrezervátumban, a világtól elszeparált helyre egy fiatal FBI ügynök érkezik. Hamar rájön, hogy a lány gyilkosság áldozata lett, ezért egy helyi nyomkövető szakértővel belevetik magukat az ügy megoldásába, ami látszólag sehogy sem nyer értelmet. Az pedig nincs túl nagy segítségükre, hogy a helyiek nem akarják elmondani, mit tudnak a nőről, az FBI-ügynök szakértelmében pedig egy cseppet sem hisznek. Az USA egyik legzártabb térségében sajnos a legtöbb bűnöst sosem sikerül kézre keríteni, de a nyomozó nem hajlandó ebbe belenyugodni!

Az igazság ára

Matthew McConaughey már rég maga mögött hagyta a romantikus vígjátékok világát, és az elmúlt években inkább a komolyabb műfajok felé orientálódott. Ez valahol 2011 körül kezdődött el nála, amikor Az igazság ára című filmet leforgatta. A férfi egy karizmatikus védőügyvédet alakít, aki korábban csak piti bűnözőkkel foglalkozott, de amikor egy gazdag playboy ügyét bízzák rá, úgy érzi, hatalmas szerencséje van. A férfit gyilkossági kísérlettel vádolják, és bár az ügyvéd először azt hiszi, egyszerű lesz tisztázni a pasas hírnevét, hamarosan egy halálos játszmában találja magát. Nemcsak egy hozzá hasonlóan profi manipulátorral áll szemben, de saját lelkiismeretével is le kellene számolnia.

Fogságban

Ez a krimi-thriller Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal főszereplésével jelent meg még 2013-ban. Keller egy valódi rémálomban találja magát, amikor 6 éves kislányának és vele egyidős barátnőjének nyoma veszik az utcáról. A rendőrség látszólag nem tudja, merre induljon el, az egyetlen nyom pedig egy elrobbant lakókocsi, amit korábban a ház közelében láttak parkolni. A sofőrt ugyan letartóztatják, de mivel nincs ellene elegendő bizonyíték, el is engedik. Keller viszont nem tud belenyugodni a helyzetbe, így magánnyomozásba kezd, és a válaszokért cserébe a legrosszabb eszközöktől sem riad vissza.

Richard Jewell balladája

Ez a film egyszerre életrajzi dráma, és közben a krimi elemei is megtalálhatók benne. Richard Jewell mindig is rendőrként szeretett volna dolgozni, ám mivel erre nem volt lehetősége, így biztonsági őrként vállalt munkát. Amikor egy hatalmas rendezvény során a parkban bombát találnak, a férfi saját életét is kockára teszi, hogy megmentsen másokat, aminek hatására hősként kezdik el ünnepelni. De csak egy rövid ideig. A sajtó ugyanis megvádolja őt azzal, hogy valójában saját maga rejtette el a bombát, és az egész világ (az FBI-jal együtt) bűnözőként kezdi el nézni a férfit. Az egyetlen, aki mellette áll, egy régi ügyvéd barátja, együtt pedig megpróbálják bebizonyítani Richard igazát. De vajon mi történt igazából?

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást