Életmód / Egészség / Táplálkozás

10 étel, ami segít megelőzni a rákos betegségeket

Olívaolaj

28 országban vizsgálták, hogy a több olívaolajat fogyasztó nemzeteknél jelentősen kevesebb a végbélrák előfordulása, illetve a mell- és az emésztőrendszer rákos megbetegedése is kisebb számban fordul elő. 

Kurkuma

A sárga csodafűszer aktív összetevője a kurkumin, ami laboratóriumi kutatások szerint hatékonyan lépett fel a tüdő-, mell- és prosztatarák ellen. Akár három teáskanálnyit is fogyaszthatunk belőle naponta. 

Paradicsom

A likopin nemvű összetevő adja a paradicsom szép piros színét és rák-ellenes hatását is. Természetesen a legjobb az, ha nyersen esszük a zöldséget, de nemcsak így hatásos, hiszen egy csaknem 50ezer embert vizsgáló felmérés szerint a rendszeres paradicsompüré-fogyasztás csökkentette a prosztatarák kialakulásának esélyét

Fokhagyma

A fokhagyma köztudottan szuperfood, hiszen a kellemetlen leheleten kívül csak jó tulajdonságai vannak. Több laboratóriumi vizsgálat kimutatta, hogy aktív összetevője, az allicin képes elpusztítani a rákos sejteket, ezért napi legalább egy gerezd elfogyasztása ajánlott. Egy 471 férfi részvételével végzett kutatás szerint a fokhagyma csökkentette a prosztatarák kockázatát is.

Hal

A halhús ízét nem mindenki szereti, pedig rendszeres fogyasztása hatalmas előnyökkel jár. Főleg a szardella, makréla és a lazac az, mely annyi D-vitamint és Omega 3 zsírsavat tartalmaz, ami hatékonyan lép fel a rák elleni küzdelemben. Egy kutatás 478.000 embert vizsgált és a tudósok arra jutottak, hogy míg a vörös húsok kifejezetten növelik, addig a hal fogyasztása csökkenti a végbélrák kialakulását.

Olvastad már?  Az érzelmek embere: Ilyen együtt élni egy Rákkal

Oldalak: 1 2