10 életrajzi sikerfilm, amit csak az utált, akiről készült

10 életrajzi sikerfilm, amit csak az utált, akiről készült

Címlap / Kikapcsolódás / 10 életrajzi sikerfilm, amit csak az utált, akiről készült / 3. oldal

Foxcatcher

Az életrajzi film Mark Schultz amerikai birkózó életén alapul. A sportolónak nem is Channing Tatum alakításásval volt gondja, hanem a rendezővel. Szerinte ugyanis azzal, hogy a film azt sugallta, hogy meleg, „egész életét tönkretette és bemocskolta a nevét.”

 

Egy csodálatos elme

John Forbes Nash, a Nobel-díjas matematikus küzdelmét remekül alakította Russel Crowe, csak az a baj, hogy a filmnek alig van köze a valósághoz. A professzor és felesége szerint a filmkészítők egy teljesen hamis narratívát követtek és mindketten elhatárolódtak a filmtől. 

 

Kapj el, ha tudsz

A film megjelenése után Frank Abagnale elismerően nyilatkozott – elvégre kinek ne imponálna, hogy Leonardo DiCaprio alakítja őt a vásznon.

Később mégis elhatárolódott az alkotástól. Az életrajzinak mondott film egyrészt hamisan állította, hogy az FBI listáján ő volt a legkeresettebb bűnöző, másrészt Abagnale nem szívesen emlékezett vissza „önző, egoista” tetteire.

 

The Fifth Estate

Julian Assange kétségkívül megosztó figura. A filmet mégis sikerre vitte Benedict Cumberbatch, aki ugyan szeretett volna találkozni forgatás előtt a Wikileaks főszerkesztőjével, de ez nem sikerült. Helyette a bemutató után kapott egy hosszú levelet, melyben Assange elítélte, amiért elvállalta a szerepet ebben a „csúsztatásokra és hazugságokra alapuló alkotásban.”

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást