Háztartás / Otthon

10 dolog a lakásban, amit elfelejtünk takarítani, pedig nagyon is kellene

10 dolog a lakásban, amit elfelejtünk takarítani, pedig nagyon is kellene

6. A mosogató alatti szifon és csövek

Derékig bebújni a mosogató alá nem hangzik túl csábítónak, de hidd el, érdemes fejet ugrani a mosogató alatti részbe egy kis takarítás céljából. A szifon és a csövek porosak és piszkosak lehetnek, amit csak akkor látunk igazán, ha egy tiszta ronggyal nekiesünk. 

7. Hűtő ajtajának élei

Amíg a gardróbszekrény ajtóélei port és szöszt gyűjtenek, addig a hűtőajtó sokkal egészségtelenebb dolgokat, mint például ételdarabokat vagy kifolyt szörp- és italmaradványokat. A gumiél között tisztítószeres szivaccsal tisztítsd meg a „harmonikát” és ne felejtkezz az az ajtó aljáról sem, ott gyűlik össze a legtöbb szennyeződés. 

8. Szemetesvödör

A szemetesvödör tipikusan az a tárgy, amit azért nem takarítunk, mert nem látjuk a fától az erdőt. Ne tulajdonítunk nagy jelentőséget a tisztításának, mert úgyis szemetet tárolunk benne, miért kellene tisztának lennie? A szemetesvödörben sok piszkos lé kifolyhat flakonokból, üvegekből, ami beleszárad, azért havonta-kéthavonta érdemes beáztatni forró, tisztítószeres vízzel a belsejét. 

9. Lefolyók

A lefolyókba sokkal több „darabos” szennyeződés kerül, mint gondolnánk, ezért érdemes megelőzni a dugulást és pár hetente törődni velünk egy kicsit. A fürdőben a sok haj, a konyhában az ételdarabok okozhatnak gondot, de ezen segít, ha időnként beleöntesz egy pohárnyi szódabikarbónát, rá egy pohár ecetet, majd mikor ez a kombináció szépen felhabzott, pár liter forróvizet is utána küldesz. 

10. Mosogató- és hátkefe

Elég magától értetődőnek tűnik, pedig a kefék nagyon elhanyagolt kellékek, ha tisztításukra kerül a sor. A konyhában használt kefét betehetjük az edényekkel együtt a mosogatógépbe is, de az is jó, ha magában elmossuk meleg tisztítószeres vízzel. A hátkefét szintén érdemes külön is megtisztítani, hogy a rajta megülő baktériumoktól megszabadítsuk. 

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást