5 tipp, hogy ne legyen nyűg a napi ebéd a munkahelyeden

5 tipp, hogy ne legyen nyűg a napi ebéd a munkahelyeden

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 tipp, hogy ne legyen nyűg a napi ebéd a munkahelyeden

Gyerekként arra vágytunk, hogy végre senki se mondja meg, mit együnk, fiatal felnőttként pedig semmire se vágyunk jobban, minthogy valaki végre megmondja, sőt, egyszerűen elénk tegye a napi ebédet és ne kelljen gondolkodnunk azon, mit, mennyiért együnk nap mint nap, és az egyáltalán mennyire lesz egészséges? Ha úgy érzed, túl szétszórt vagy ahhoz, hogy minden napra ebédet készíts magadnak, mutatunk pár tippet, amik annyira egyszerűek, hogy még te is kedvet kapsz majd a főzőcskézéshez.

Az első lépésekhez

Kell néhány alapkellék ahhoz, hogy biztosan mindig egyszerűen elkészíthesd magadnak az ételeket.

Az egyik ilyen a megfelelően összeállított dobozkészlet, hiszen ez fontos lesz ahhoz, hogy mindig jól ki tudd porciózni magadnak az ebédet.

Válassz tartós darabokat, lehetőleg üvegből és fából, így biztosan nem kell néhány év múlva a szemétre dobnod őket, mert elhasználódtak.

Igen, minden nap vinned kell majd magaddal, és persze, néha kényelmetlen lesz, de nem sokkal kényelmetlenebb innen-onnan egészségtelen kajákat rendelni, amivel még a környezetednek is ártasz?

 

A legegyszerűbb

Tésztát főzni mindenki tud, így ha te is nagy rajongója vagy, akkor jó, ha mindig tartasz otthon néhány zacskóval, hiszen változatos és gyors ebéd lehet belőle.

Ha vasárnap szeretnéd előkészíteni a heti ebédedet, egyszerre mindjárt két adagot főzz, amelyeket majd különféle szószokkal és kiegészítőkkel variálhatsz. Mindenképp durumtésztát válassz és találd ki előre, milyen feltéteket szeretnél.

A legegyszerűbb változathoz nem is lesz szükséged másra, csak fokhagymára, olívaolajra és egy kis paradicsomra, ezek pedig szinte mindannyiunk konyhaszekrényében ott lapulnak. Míg a tészta fő, egy kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, add hozzá a felszeletelt paradicsomot, sózd, borsozd, ha csípősen szereted, akkor pedig egy kevés chilit is szórj hozzá.

Ha elkészült, ízlés szerint egy pár szem olívabogyóval és bazsalikommal is megbolondíthatod, aztán már nincs is más dolgod, mint összekeverni a lefőzött tészta felével és bedobni mellé a táskádba egy parmezánt.

A megúszós

Nincs ötleted, hogy a tészta másik felével mit kezdj?

Ennek csak a képzeleted szabhat határt, hiszen bármilyen zöldség, sonka, gomba, esetleg tejszín lapul a szekrényedben, szinte mindenből ki lehet találni valami szuper tésztafeltétet, az egyszerű, de mindig nagyszerű gyerekkori tejfölös változatról már nem is beszélve.

Ha pedig hidegen szereted, akkor dobj össze egy pofonegyszerű tésztasalátát.

Bármilyen zöldség is van a hűtődben, csak aprítsd össze, fűszerezd és adj hozzá egy kevés tejfölt vagy majonézt.

Máris megvan két adag ebéd, és fél óráig sem tartott elkészíteni.

 

A legegészségesebb

Ha szeretsz inkább könnyed, kevesebb szénhidrátot tartalmazó ebédet enni, akkor gondoskodj róla, hogy mindig legyen otthon uborka, paradicsom és némi zöldsaláta.

Töltsd fel a raktáraidat kukoricával, csicseriborsóval, különféle magvakkal, olívabogyóval, és tarts otthon mindig néhány doboz tonhalat is.

Ezek a dolgok sokáig elállnak, így nem kell aggódnod, hogy potyára vásároltál.

Semmi dolgod, csak össze kell keverned a hozzávalókat és voilá!

Ha szereted, szerezz be egy üveg balzsamecetet – egyszerű, de remek salátaöntet, amiből már pár csepp is feldobja az egészséges ebédedet.

 

Maradékfeldolgozás

Maradt egy kevés csirke a hétvégi sütésből, de már annyira nincs kedved megenni?

Mennyei szendvics készülhet belőle!

Mindig tarts a fagyasztóban néhány bagettet, hiszen ott sokáig friss marad, és bármikor előkaphatod, ha másnapra szendvicsebédre vágysz.

Kend meg vajjal vagy vajkrémmel, tegyél rá salátát, majd csipkedd rá a maradék csirkét.

Jöhet hozzá sajt, paradicsom, de akár főtt tojás is, a lényeg, hogy ízletes és kiadós legyen, sok-sok zöldséggel, amelyet öröm lesz másnap elővenni az ebédlőben.

 

VIDEO 2024 legszebb sminktrendje, a gyöngyházfényű smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!