Problémák, amikkel a friss házasok szembenéznek – Így oldd meg őket

Problémák, amikkel a friss házasok szembenéznek – Így oldd meg őket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Problémák, amikkel a friss házasok szembenéznek – Így oldd meg őket

A boldogító igen olyan, mint egy csoda. Gyermekkorunk óta vágyunk arra, hogy eljöjjön értünk a herceg, megkérje a kezünket és boldogan éljünk együtt. Ha ez megvalósult, akkor viszont újabb problémákkal, kihívásokkal kell szembenéznünk. Az élet nem könnyű, ráadásul az együttélés is tartogathat számtalan konfliktust, amit meg kell oldanunk. Nézzük, melyek ezek!

Esküvő utáni „depresszió”

Az esküvői előkészület többnyire hosszú hónapokig tart, amely várakozással, izgalommal és persze nagy adag stresszel jár.

Bár néha elegünk van belőle, az esküvő után hirtelen azt érezhetjük, hogy csalódottak vagyunk amiatt, hogy már véget is ért.

Ilyenkor észlelhetjük az ürességet, amit a várakozás hiánya okozhat. Az unalmas napok akár enyhe depressziót is okozhatnak. Még szerencse, hogy ott van mellettünk a párunk!

Csak gondolj arra, hogy végre férj és feleség vagytok, innentől egy új, boldog korszak kezdődik az életetekben. Töltsétek meg izgalmakkal a nászutat és utána se feledkezzetek meg az érdekes programokról.

Az „én-idő” hiánya

Ha a házasság előtt még nem éltetek együtt, akkor újdonságként hathat rád, milyen is az, amikor egy másik emberrel élsz egy lakásban.

Persze ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve minden egyes percet sülve-főve együtt fogtok tölteni, de a magányosabb típusok ilyenkor vágyódhatnak a korábban megszokott „én-időre”.

Ha így érzel, javasoljuk, hogy beszélgess erről a pároddal, biztosan nem fogja bánni, ha néha egyedül mész bevásárolni, elvonulsz egy kicsit olvasni vagy felhangosítod a zenét, miközben főzőcskézel.

Konfliktusok a családdal

Sajnos attól még, hogy mindkét család elfogadta a gyermeke partnerválasztását, még lehetnek a későbbiekben belső konfliktusok. Bármennyi dolgotok is van, időt kell szánnotok a család meglátogatására is.

Bár lehet, egyikőtök sincs oda a vasárnapi közös ebédekért, a szüleitek szeretnének gyakran látni benneteket, ezért nagyon fontos, hogy megtegyétek.

Sajnos ez gyakori konfliktusforrás a házastársak között, különösen akkor, ha valamelyikőtök nem jön ki jól az anyósával vagy apósával.

Ez azonban a házasság velejárója, próbáljatok jó kapcsolatot kialakítani egymás családjával, ha gyermekitek lesznek, lehet, hogy hálásak lesztek majd nekik, amiért szükség esetén vigyáznak a kicsikre, amikor nektek el kell mennetek egy fontos eseményre.

Pénzügyek

„Ami az enyém, az a tiéd” – házassági fogadalomként könnyű volt megfogadni, ám a gyakorlatban sokszor ez mégis nehezen működik, különösen akkor, ha csak most költöztök össze vagy ha az egyikőtök jóval többet keres a másiknál.

A pénzügyekről éppen ezért már a házasság előtt érdemes beszélnetek. Legyen-e közös kassza? Ki kezelje azt?

Ezeket már jobb, ha a boldogító igen kimondása előtt átbeszélitek, hogy megelőzzétek a vitákat. Nagyon fontos, hogy egyformán gondolkodjatok és elkerüljétek a nagyobb konfliktusokat.

Érdemes félretennetek kisebb összegeket nyaralásra vagy lakásfelújításra, vitassátok meg, melyik a legfontosabb épp, és kezdjetek el rá közösen spórolni.

Házimunka

Apróságnak tűnhet, mégis nagy viták kerekedhetnek a házimunka felosztásából. Amint beköltöztetek az új lakásba, számtalan feladattal találjátok magatokat szemben.

Mivel csak ketten vagytok, kettőtöknek kell gondoskodnotok a lakás tisztaságáról, a rendről. Érdemes már a házasság előtt beszélgetnetek arról, ki mit szeret vagy nem szeret csinálni.

Ha utálsz porszívózni, kérd meg, hogy néha segítsen neked vagy egy-egy étkezés alkalmával osszátok szét a feladatokat: te megfőzöl, ő pedig elmosogat.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!