Vannak ételek, amelyek megérik a fáradtságot, de miért döngetnél nyitott kapukat? Állhatsz órákat a tűzhely mellett a pokoli melegben, vagy kattinthatsz egyet kényelmesen, és várhatod, hogy feltűnjön a kívánt finomság a küszöbödön. Az alábbi ételekkel mi biztos nem kezdenénk pepecselni, ott vannak a főváros nagyszerű séfei és szakácsai, a rendelésre pedig a NetPincér!
1/6 Jókai bableves
Van ember, aki ki tudja úgy ejteni a Jókai bableves nevét, hogy közben nem nyel egy nagyot? A sűrű, krémes leves a finom, füstös ízű húsokkal nekem egy komplett ebédnek is be szokott illeni, bőségesen jól lakok tőle ugyanis, de az elkészítésére, bevallom őszintén, nem vállalkoznék.
Először is azért, mert ha én Jókai bablevest akarok enni, akkor azt azonnal akarom, márpedig ha az ember nekiáll, abból még igen sokára lesz kész étel.
Áztatás, előfözés, rántás, zöldségpucolás – ez egy olyan leves, ami nagyon sok lépésből, nagyon sokáig készül, és nem is lehet csak úgy otthagyni a tűzön, mindig csinálni kell vele valamit.
A Kiskukta Étteremből egy óra alatt kihozzák az ételt, ennyi idő alatt a csülök sem készülne el – úgyhogy ezt az ételt tipikusan érdemesebb inkább megrendelni, mint elkészíteni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!