A spárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, érdemes kihasználni néhány hetes szezonját, különben csak nagyon nehezen juthatunk hozzá. Szinte bármilyen ételhez illik, lehet belőle köret, leves, de tehetjük akár salátákba is. Csupán arra kell figyelnünk, hogy az alsó fás részeit mindig törjük le, így lesz élvezetesés nagyon finom.
1/4 Tavaszi reggeli: spárgás frittata
Ha egy igazán tavaszias reggelire vágysz és kedveled a klasszikus rántottát, akkor ez a spárgás frittata garantáltan a kedvenced lesz! Nem sokáig tart elkészíteni és isteni.
Hozzávalók:
• 1 kisebb csokor zöld spárga, 6 nagy tojás, 1/3 csésze tej, 1/2 csésze reszelt sajt, 1 ek snidling apróra vágva, 1,5 tk mustár, olívaolaj, citromlé, só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá az aprított snidlinget, a reszelt sajtot, a tejet és egy kis sót. Készítsünk elő egy kisebb tepsit, béleljük ki sütőpapírral és az előző tojásos keveréket oszlassuk el benne. Tegyük be a sütőbe és süssük nagyjából 10-15 percig. Amíg sül, készítsük elő a spárgát: mossuk meg, törjük le a fás részeit, csorgassuk rá az olívaolajat, a citromlevet és ízlés szerint hintsük meg sóval, borssal. Óvatosan tegyük a spárgát a frittata tetejére és hagyjuk még sülni negyed óráig.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!