Így öltöznek a tokiói nők – japán street fashion

Így öltöznek a tokiói nők – japán street fashion

Címlap / Stílus / Divat / Így öltöznek a tokiói nők – japán street fashion

Legyen szó az extravagáns harajuku stílusról, a viktoriánus, aranyos lolita-divatról vagy gótikus ruhákat viselő fiatalokról, a modern tokiói nők még feltűnőbben, színesebben öltöznek, mint az idősebb generációk. Japánban átlagosnak számít, ha valaki úgy néz ki, mint a kedvenc manga hőse, és a többség igyekszik úgy öltözni, hogy még inkább kitűnjön a tömegből, mint a többiek. Persze az extrém színes szettek mellett a minimalista darabokat viselő tokiói hölgyeket is látni az utcán: összeállításunkban megnézheted, mi számít trendinek náluk, a világ másik végén.

Avantgárd ruhák

A tokiói nők nagyon szeretik az avantgárd ruhákat, az ilyen stílusú darabok már néhány évtizede gazdagítják a ruhatárukat.

Művészes, bő darabok, monokróm összeállítások, kevés szín használata jellemzi ezeket a szetteket, gyönyörű cipőkkel és táskákkal párosítva.

Túlméretezett darabok

Az alacsony és vékony testalkatú tokiói nők valamiért nagyon szeretik az oversize darabokat, akár többet is kombinálva egy szetten belül.

Egy laza, szaladgálós hétköznapra valóban ideális lehet néhány ilyen darab.

Hódít a punkrock

A punkrock stílus nem igazán tud kikopni a tokiói ruhatárakból: zenekaros felsők, szaggatott darabok, neccharisnyák, bakancsok, szegecsek, láncok.

Rengetegen rajonganak ezekért a darabokért, és mivel Japánról van szó, igyekszenek még ezeket az önmagukban feltűnő darabokat is még feltűnőbbé tenni.

Monokróm ruhák, színes frizurák

A tokiói hölgyek kedvelik a fekete-fehér, monokróm szetteket, de azért csempésznek némi színt a stílusukba, nem is akármilyen módon.

Az elmúlt években nagy divat lett a színes haj, így a szivárvány, illetve a cukorkásbolt összes színét felfedezhetjük Tokió utcáit járva.

Elegánsabb, minimalista szettek

Természetesen az extravagáns viseletek mellett az egyszerűbb szettek is felbukkannak a tokiói utcákon, amelyek általában a már említette fekete-fehér színek közül kerülnek ki.

Az elegánsabb, nőies darabok feltűnő cipőkkel és kevés kiegészítővel társulnak: a végeredmény igazán jól mutat, ezért akár ezekből a szettekből mi is ellesnénk néhány tippet.

Gótok csipkében

Ahogy a punkrock stílus, úgy a szelídebb gót vonal sem tud kikopni a tokióiak öltözködéséből.

Ezt a vonalat férfiak és nők is egyaránt képviselik, utóbbiak esetében a csipkés darabok vannak többségben ezekben a szettekben.

Ezek a ruhák nyugati szemmel nézve szinte már jelmezszerűnek hatnak, mintha élő anime-figurákat látnánk az utcán.

Tütü, tütü és tütü

Önmagában szoknyaként, a ruha alsó részeként, de akár egy másik szoknya vagy nadrág fölé, a tokiói nők közül rengetegen hordanak tütüt a hétköznapokban.

Ezek a nőies darabok remekül párosíthatók maszkulinabb ruhákkal, a romantikus szoknyák például remekül mutatnak bőrdzsekivel.

Ezt a trükköt szintén bátran ellesheted tőlük.

Amerika-imádat

A tokióiak nagyon szeretik a nyugati, első sorban az amerikai öltözködésre hajazó szetteket, legalábbis amit ők ennek gondolnak.

Farmerek, laza feliratos felsők és feliratos, kötött sapkák és hátizsákok az elengedhetetlen részek ezekben az outfitekben.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!