Ezt kend magadra! – A legjobb hazai natúrkozmetikumok

Ezt kend magadra! – A legjobb hazai natúrkozmetikumok

Címlap / Stílus / Test / Ezt kend magadra! – A legjobb hazai natúrkozmetikumok

Az életünk a 21. században egyre inkább a vissza a természetbe felkiáltással zajlik. Keressük a natúr, egyedi, természetes, megújuló, bio, organikus, vegán és 100%-ban adalékmentes élelmiszereket, ruhákat és egyéb termékeket. Ha már belül is igyekszünk odafigyelni az egészségünkre, akkor ezt kívül sem érdemes hanyagolnunk, ezért a kozmetikumok közül is érdemes kipróbálni a natúr változatokat. Mutatunk néhány hazai kencemanufaktúrát, akinek a termékeit érdemes használnod.

Cocoon Manufaktúra

A Cocoon natúr termékeit egy fiatal pár készíti a Piliscsabán, Siroki Nóri és Baumgartner Istvi, már három éve.

A készítők Romhányi Andrea természetgyógyásszal is együtt dolgoznak a kencék kialakításánál, amelyek elkészítéséhez a pilisi erdők szolgálnak a legtöbb ihlettel.

A termékek között szappanok, tusfürdők, samponok, ajakbalzsamok, testápolók és arckrémek is megtalálhatók, a készítők pedig időnként workshopokat is tartanak, ahol te magad is megtanulhatod, hogyan készítsd el saját kencédet.

Phi Kozmetikum

Rácz Marianna és Nagy Leia Tímea gyártja és forgalmazza a kizárólag természetes alapanyagokból készülő Phi kozmetikumokat, amelyek között férfi és női termékek is megtalálhatók.

Külön készülnek arcápoló termékek a fiatal, érett, normál, száraz, zsíros és kevert bőrtípusokra, téli és nyári hidratáló termékek, dezodorok, tusfürdők és testápolók is.

Ha rákaptál a termékekre, és másoknak is ajánlanád, gyönyörű ajándékcsomagokat is rendelhetsz a készítőktől.

Yamuna Bőrbarát Kozmetikumok

Legyen szó bármiféle bőr- vagy hajproblémáról, a Yamuna szépségápoló termékei között biztosan találsz olyat, amely megoldásként szolgálhat.

A bőrbarát alapanyagokból készült kencék nagy része parabén-, paraffin- és Sodium Lauryl Sulfate (SLS)-mentes, a gyártó pedig az egyik legrégebbi a hazai natúrkozmetikum készítők piacán, hiszen már 14 éve tevékenykedik az egészséges bőrért.

Zador

A Balaton-felvidéken, Zádor várának tövében gyártják az igazi hazai luxusszappant Pécsely településen.

A családi manufaktúra termálvíz, a világ minden tájáról beszerzett olajak és természetes alapanyagok segítségével gyártja fantasztikus illatú szappanjait, amelyek igazán selymesek, így kiválóan használhatók egy lazítós, relaxálós fürdőzés során.

A natúr, cseresznyevirágos, mandulás, rózsás és kakaós szappanok mellett olyan különlegességeket is megtalálsz a kollekcióban, mint a téli fűszeres, a füge-körte és a paprika illatú.

Greener Cosmetics

Hajápoló termékeket gyártanak natúr alapanyagokból a Greener Cosmetics manufaktúra készítői.

A hitvallásuk, hogy nem kell választanod jó sampon és egészséges sampon között, ezért kifejlesztettek négyfélét: száraz, zsíros, normál és korpás hajra.

A samponokban olyan összetevők vannak, mint grépfrút, citromfű, csalán, borókabogyó vagy a nyírfa olaj, és teljes mértékben vegán készítmények.

Zelka Szappanmanufaktúra

Budaházy Tünde szappankészítő öt lányának nevéből alkotta meg a Zelka Szappanmanufaktúra nevét – ők Zita, Eszter, Lili, Kata és Anna.

A gyógyító és szépítő natúrszappanok és natúrkozmetikumok kecsketejjel készülnek, így egyszerre ápolnak és hidratálnak is.

A termékek között találsz szappanokat, arc- és testápolókat, natúr arckrémeket és fantasztikus illatú fürdőolajakat egyaránt.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!