Divat 2017 – Idén visszatérnek a múlt századi trendek is

Divat 2017 – Idén visszatérnek a múlt századi trendek is

Címlap / Stílus / Divat 2017 – Idén visszatérnek a múlt századi trendek is

A divat mindig változik és mégis örök. Meghökkentő újításokban bővelkedő és a múlt évezredből vissaköszönő stílusok ötvözése határozza meg az idei évi trendet is. Balogh-Juhász Ibolya stylist szakértőt kérdeztük arról, mi várható a következő hónapokban az öltözködés, a kiegészítők és a frizurák terén.

Színek és minták

Az idei tavasz nem a rejtőzködésről szól. Az olyan élénk színek, mint a citromsárga, a fuxia, a pink bárhol felbukkanhatnak, emellett persze a khakit és annak mindenféle árnyalatát is bátran választhatják a divat szerelmesei.

A csíkos idén is hódít, de bátran merjünk elrugaszkodni a kék-fehér, vitorlás stílustól. Ami a 2017-es év divatjának az egyik legmeghatározóbb eleme az a mindenhol kivillanó, napbarnított bőr.

Félvállas pólók, hátul teljesen nyitott, de elől is derékig dekoltált felsőkre kell felkészülnünk. Persze továbbra is fontos, hogy felismerjük, hol a határ az elegancia és a túlzásba vitt kitárulkozás között.

Overálok

A tavalyi nagy siker csúcsára ér lassan az overál mánia. Idén még kihagyhatatlan darab, főként ami a hosszú, lezser változatokat illeti.

A hétvégi bulikon egyre inkább hódítanak a nagy volumenű felsőrészek, a harang ujjak, a buggyos blúzok, de nem a szolíd változatok.

Idén a fodrok és a hullámok egyenesen hatalmasak lesznek – avat be a szakma rejtelmeibe a stylist. Az egyrészes midi ruhák és a nagyon(! ) mélyen dekoltált fazonok is népszerűek lesznek.

Haj

2017-ben egyértelműen a tigrisszem frizura hódít. Ahogy a 90-es években felbukkant a melír, majd követte az ombre, végül a tavalyi évben a balayage, úgy most élre tört a melírnek ezen legújabb változata.

Ihletője a tigriszem nevű ásvány. Az új frizura trend lényege, hogy a meleg barna színt kombinálják az aranyló karamellel, szélesebb és vékonyabb csíkokkal variálva.

Emellett idén a vállig érő, egyenes haj is újra divatba jön.

Nagy visszatérők

Az erősen koptatott és a térdnél szakadt nadrágok idén már elhanyagolhatók, a kivillanó bőrfelület helyett a felvarróké a főszerep.

A felvarrókkal díszített darabok lassan minden menőbb üzletben kaphatóak lesznek, de ha valaki inkább a szabad önkifejezés híve, akkor magának is vásárolhat felvarrókat. A lényeg, hogy üzenete legyen és szinte bárhol elhelyezheti az öltözékén.

A másik nagy visszatérő idén a sportcipő. A merészebbeknek idén szinte kötelező lesz a szoknya-sportcipő kombináció. A hagyományos stan smith-stílusú cipő az 1960-as évek óta hódít.

Idén flitteres, magasított sarkú, bársony, sőt virágmintás változatban is ajánlja a divatszakértő.

Csípőnadrág kizárt

Továbbra sem divat a csípőfazon. Szoknyák és nadrágok terén is a derékszabás javallott.

Az A-vonalú szoknyák mellett 2017-ben a tüll és a csipkeszoknyák hódítanak. De ha mégis nadrág mellett döntünk, akkor a capri és a pizsama (a bokánál gumírozott) fazont válasszuk.

Szinte hihetetlen, de a farmert továbbra sem lehet elpusztítani. Az örökzöld farmer nadrág, farmer dzseki továbbra is jó választás marad szinte bárhol, bármikor.

Kiegészítők

A masnik mellett a minél nagyobb, minél színesebb és csillogóbb statemantek és a nyakörvszerű csókerek minden divatos ruhatár kötelező kiegészítői lesznek idén is.

Táskák terén a clutch lesz a divat, ami tradícionálisan nem sokkal nagyobb egy borítéknál, idén azonban ennél méretesebb darabokat is hordhatsz, természetesen kizárólag kézben.

A féloldalas, öblös táskákat hagyd a szekrényben, ha trendi szeretnél maradni, akkor szerezd be, vagy ha még meg van a kilencvenes éveidből, akkor vedd elő az egészen apró méretű hátizsákodat. Kiegészítők terén ne féljünk a metálszürkétől és a csillogó aranytől sem 2017-ben.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!