A legszebb szerelmes dolgok, amiket a párodnak mondhatsz – A lélekbúvárok szerint

A legszebb szerelmes dolgok, amiket a párodnak mondhatsz – A lélekbúvárok szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A legszebb szerelmes dolgok, amiket a párodnak mondhatsz – A lélekbúvárok szerint

Sokak szerint a szeretlek az egyik legszebb szó, de a párkapcsolati szakértők szerint van még néhány mondat, amikkel éreztetheted a pároddal, hogy mit is jelent ő neked. Persze a szép szavak csak akkor működnek, ha tényleg komolyan is gondolod.

„Ha mindent újrakezdhetnék, ismét téged választanálak!”

Bármennyire elégedettek vagyunk is az életünkkel, szinte mindenki eljátszik néha a gondolattal, hogy mi lett volna, ha… Egy-egy döntésünk, ami az adott pillanatban talán nem is látszott nagy dologban, évek távlatából úgy tűnhet, mindent megváltoztatott.

Lehet, hogy a dolgok mai ismeretének tükrében ezt vagy azt máshogy csinálnál, és biztos, hogy ezzel a párod is így van, ezért azt tudnia, hogy ő a biztos pont az életedben, a döntés, amiről úgy érzed, nem is alakulhatott volna jobban, az egyik legszebb és legmegnyugtatóbb dolog.

„Szeretnék veled megöregedni”

Fiatalnak, szabadnak és szerelmesnek lenni egyáltalán nem nehéz dolog, az idő múlásától és az öregedéstől azonban mindenki fél egy kicsit.

Azt tudni, hogy valaki annyira boldog veled, és olyan izgalommal vár minden egyes napot, kihívást és kalandot, ami még rátok vár, hogy még megöregedni sem tűnik ijesztő dolognak, ha azt veled teheti meg, az egyik legmeghatóbb gondolat.

Így fogja érezni a párod is, ha ezt a mondatot hallja tőled.

„Azt akarom, hogy te legyél a gyermekeim apja/anyja”

Azok, akik életük valamelyik pontján tervezik, hogy majd családot alapítanak, valószínűleg a párválasztás idején is figyelembe veszik, hogy a másik ezen a téren is helyt tudna-e állni.

Szülővé válni a létező legnagyobb felelősség, amit egy ember vállalhat, ezért ha azt mondod a párodnak, hogy nem csak a magad életében látsz számára fontos helyet, de ezt a minden másnál fontosabb kalandot is vele osztanád meg, annál nehezen mondhatsz szerelmesebb dolgot.

Bár a többi mondatra is, erre különösen igaz, hogy tényleg csak akkor érdemes kimondani, ha valóban komolyan is gondolod!

„Emlékszel, amikor elmesélted nekem…”

Egy kedves emlék felidézése nem csak romantikus pillanatokat idézhet vissza, de arra is felhívja a párod figyelmét, hogy meghallgattad, hogy fontos volt számodra, amit mondott, és hogy emlékszel erre.

Felidézheted, amikor megosztott veled egy kedves gyerekkori emléket, vagy egy érdekes dolgot, amit még a kapcsolatotok elején mesélt neked.

Mondd el azt is, hogy hogyan éreztél ettől, mire gondoltál akkor, mit jelentett neked ez a történet, és hogy miért idézed fel szívesen a mai napig is.

„Jobb ember vagyok veled”

I’m a better man when I’m with you – mondja Jack Nicholson Helen Huntnak a Lesz ez még így se című filmben, és kevés szebb dolgot tudunk elképzelni, amit a szerelmednek mondhatnál.

A tudat, hogy valaki teljességet, beteljesülést talált velünk, hogy a lényünktől egy kicsit jobb hely lett a világ, hogy a kapcsolatotokban lévő szeretet ereje arra késztet valakit, hogy megpróbáljon felérni ehhez a jóhoz… Nos, ha ettől nem lábad könnybe valaki szeme, akkor nem tudjuk, mitől.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!