5 minimál adventi koszorú, ha idén újítanál – lépésről lépésre

5 minimál adventi koszorú, ha idén újítanál – lépésről lépésre

Címlap / Otthon / 5 minimál adventi koszorú, ha idén újítanál – lépésről lépésre

A minimalizmus már régóta tartja magát a lakástrendekben, így a különféle kiegészítők közül sem hiányozhat ez az irányzat. Akár azért, mert te is imádod a minimál dekorációkat, akár csak azért, mert egyszerűen nincs több időd díszíteni az otthonodat, az alábbi adventi koszorúk között biztos megtalálod a kedvencedet.

Rideg szürke egy meleg kompozícióban

A gyertyák mindig kulcsfontosságú szerepet töltenek be egy adventi koszorú esetében, így aztán érdemes első körben rájuk támaszkodni, ha minimál dekorációról van szó.

Ha vásárolsz négy, egymással harmonizáló méretes gyertyát, már az is csodálatosan mutathat egy kompozícióban – hát még akkor, ha a színekre is odafigyelsz!

A modern otthonokban jól mutat a szürke, a fekete, kicsit mégis formabontó, ha az adventi „koszorúdat” készíted el ebben a színvilágban. Ennél a dekorációnál csak négy, eltérő méretű gyertyát kell egy tűzálló lapra tenned, majd egytől-négyig megszámoznod őket.

Néhány természetes, apró dekoráció még megfér a kompozícióban, de akkor is csodálatos lesz az összkép, ha ez utóbbit kihagyod.

 

Puritán egyszerűség

Az előző példához hasonló elvekre épít ez az adventi dekoráció is, azonban már némileg visszafogottabb, a hagyományoshoz közelebb álló megoldást takar. Az elkészítése szerencsére szintén gyors és egyszerű.

Kell keresned egy alapot, ami lehet bármilyen tálca, tányér – most nem kell tűzállónak lennie, hiszen a gyertyákat üvegcsékbe fogod állítani.

Erre a célra megfelel bármilyen kisebb-nagyobb befőttesüveg, amit ízlésednek és idődnek megfelelően dekorálhatsz szalagokkal, üvegfestékkel, karácsonyfadíszekkel, vagy éppen papírral.

Érdemes egy kicsit az adventi koszorú környezetét is feldíszítened, hiszen így lesz teljes a kompozíció.

 

Friss és illatos variációk

Az ilyen és ehhez hasonló adventi díszek azért olyan nagyszerűek, mert minden otthonba tökéletesen passzolnak.

Villámgyorsan elkészítheted őket, és akár élő virágokat is használhatsz, hiszen tényleg könnyű felfrissíteni a kompozíciót, ha idővel elhervadnának.

Az alap ezúttal egy téglalap formájú doboz, de természetesen egy hasonló kosárka is megfelel a célra. A ládika közepére kell állítanod a gyertyákat – ha sima tömbgyertyákat vásárolsz, célszerű nagyokat venned, de itt is bevetheted a befőttesüvegeket, vagy akár valamilyen állványt is kipróbálhatsz.

Végül pedig csak körbe kell tűzdelned a gyertyákat olyan díszekkel, ágakkal, hajtásokkal, virágokkal, amik passzolnak az ízlésedhez és az otthonodhoz.

 

Miniatűr kaspók újragondolva

Ennél a dísznél nem együtt lehet mozdítani a „koszorút”, hanem külön-külön a gyertyákat, amik a későbbiek során akár önálló dekorációként is megállják majd a helyüket.

Ha neked is tetszik ez a megoldás, akkor szükséged lesz négy kisméretű cserépre, amit ízlésednek megfelelően dekorálhatsz – ha ennyi időd sincs, akkor természetesen vehetsz négy darab kaspót is. A gyertyákat állítsd a kaspókba, az aljukba tegyél dekorköveket vagy homokot, hogy véletlenül se dőljenek el.

Ezután töltsd meg mohával vagy valamilyen örökzölddel, és díszítsd fel a kilógó részeiket is.

Az egyik legnagyobb előnye ennek a megoldásnak, hogy nagyon kevés helyet foglal, akár az ablakpárkányra is teheted, ott is nagyon látványos lesz.

 

Sokoldalún dekorálható, natúr alap

Végül, de nem utolsó sorban ez az adventi dekoráció is tökéletes választás azok számára, akik szeretnék gyorsan letudni a koszorúkészítést. Itt az alapot ágak képezik: a célra használhatsz frissen vágott gallyakat, de az uszadék ágak is tökéletesen megfelelnek.

Nincs is más dolgod, mint a tisztítás után összefogni őket, akár ragasztópisztollyal, akár madzaggal, szalaggal – attól függően, milyen hatást szeretnél elérni. Ezután már jöhetnek is a gyertyák!

Stabilan tudod rögzíteni őket, ha a rések közé szúrod azokat a gyertyatartókat, amiket eredetileg a koszorúkhoz gyártottak.

Ahogy időd engedi, dekorálhatod is az alapot, de ez a dísz megint csak olyan, ami önmagában is remekül mutat.

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!