5 dolog, amin a boldog párok is veszekednek – És ez teljesen normális!

5 dolog, amin a boldog párok is veszekednek – És ez teljesen normális!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amin a boldog párok is veszekednek – És ez teljesen normális!

Béke, nyugalom, soha egy hangos szó… Ilyennek képzeljük a boldog párkapcsolatokat, pedig az igazság az, hogy még a legtökéletesebb párosokkal is előfordul, hogy nem értenek egyet valamiben. Például a következő témákban.

Pénzügyek

A pénz, illetve a pénzügyi gondok vezető okokként szoktak szerepelni a válások között, ám ez még önmagában csak azt jelenti, hogy sok pár van, akiknek nem egyeznek az elképzelései ezen a téren. Lehet, hogy az egyikőtök fejújítaná a fürdőszobát, a másik inkább befektetné a pénzt, az egyikőtök olcsó szállást választana a nyaraláshoz, a másik egy kis luxusra vágyik.

Az eltérő elképzelésekkel még nincs semmi baj, a gond ott kezdődik, amikor valaki elhallgatja a saját preferenciáit, és magában szorong vagy éppen füstölög a pénzügyi döntések miatt. A legfontosabb, hogy beszéljetek erről, legyetek őszinték az igényeitekkel és aggodalmaitokkal kapcsolatban.

A pénzt még mindig sokan tabu kérdésként kezelik, de ha közös jövőt építetek, annak ez bizony komoly része lesz, így nem érdemes hallgatni róla.

Mások a mindennapi szokásaitok

Máshogyan pakoltok be a mosogatógépbe, máshol nyomjátok a fogkrémet vagy az egyikőtök olvasni, a másik tévézni szeret esténként. Mindegy, mennyire szeretsz valakit, együtt élni nem mindig könnyű, főleg, ha valaki nem hajlandó a kompromisszumokra. A komolyabb gondhoz megint csak az vezet, ha ezekről a kérdésekről hallgattok, egészen addig, amíg túl nem csordul az a bizonyos pohár, és kitör egy komolyabb veszekedés.

Ehelyett érdemes inkább végiggondolni, hogy tényleg olyan nagy dolog-e az, ami zavar téged. Lehet, hogy ha megpróbálsz higgadtan, nyugodtan nézni a dologra, rájössz, hogy egészen nevetséges, vagy hogy nem ér annyit az egész, hogy bosszankodj miatta.

Ha viszont mégis zavar a dolog, akkor beszélj erről a pároddal! Lehet, hogy lesz egy röpke kis vitátok, de mivel mindketten szeretnétek a másikat boldoggá tenni, biztosan találtok egy kompromisszumos megoldást.

Mások a szexuális igényeitek

Nem biztos, hogy mindig ugyanakkor van kedvetek hozzá, sőt lehet, hogy valakinek sokkal gyakrabban van kedve hozzá – az igazi probléma azonban meglepő módon nem ebből, hanem a ki nem beszélt sérelmekből fakad. Elutasítva lenni ugyanis éppen annyira rossz érzés lehet, mint nyomás alatt lenni.

Ha eltérőek a vágyaitok, fontos, hogy mindketten próbáljatok rugalmasak lenni: egyrészt az erőltetés, a követelőzés nem csak rontja a helyzetet, de (bocs, ha tőlünk kell megtudnod), bizony egyenlő a kapcsolaton belüli bántalmazással.

Ugyanakkor, míg teljesen normális nemet mondani a másik közeledésére, ha az embernek nincs kedve a dologhoz, érdemes ezt úgy tenni, hogy ne bántsd meg vele az érzéseit: ne azt éreztesd vele, hogy őt utasítod el, hogy őt nem akarod, csak azt tedd egyértelművé, ha éppen az együttléthez nincs kedved valamiért.

Otthonülők és társasági emberek

Van, aki mindennél többre becsül egy összebújós estét a kanapén, más heti négyszer is bulizni menne a barátokkal. Nem vagyunk egyformák, és sok pár esetében ez gyorsan ki is ütközik.

Beszélni az igényeitekről teljesen normális dolog, és ez segíthet megoldást is találni: mondd el a párodnak, ha úgy érzed, nem tölt veled elég időt, vagy ha szeretnéd, hogy gyakrabban mozduljatok ki, esetleg ha igényled, hogy néha külön is szocializálódjatok.

Beszéljétek meg, kinek mi a fontos és mi az, ahol engedni tud: lehet, hogy mindkettőtöket boldoggá tenne, ha szombat este egyikőtök a kanapén heverve élvezhetné, hogy csak az övé a lakás, míg a másik a belvárosban bulizik, ha utána együtt töltitek az egész vasárnapot. De ha nem beszéltek a dologról, sosem fog kiderülni.

Más fogalmaitok vannak arról, mi a tiszta

Eltérően vélekedhetünk arról, mennyire találunk zavarónak egy pár koszos zoknit a hálószoba padlóján, de ezzel semmi baj nincs, amíg nem kell együtt élnünk valakivel, akivel eltérő a kérdésben a véleményünk. Mindez persze általában azt zavarja, aki kényesebb a tisztaságra, de neki kell most kicsit türelmesebbnek is lennie: ha támadóan, megalázóan kezded a beszélgetést, akkor az csak veszekedéshez vezet, mert a partnered sarokba szorítva érzi majd magát.

Próbálj inkább higgadtan beszélni vele arról, melyik szokása és miért zavar, és hogy mi az, amit mindenképpen elvársz tőle, mi az, ami számodra elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezd magadat az otthonotokban.

Arra viszont vigyázz, hogy semmiképpen ne változz a takarító személyzetévé: rendben, hogy nem szeretnéd, ha rosszul érezné magát, de ez még nem jelenti azt, hogy neked kell elvégezned azt, amit ő nem tett meg.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!