4 jel, hogy a párkapcsolatod nem feltölt, hanem leszívja az erődet – Mit tegyél ilyenkor?

4 jel, hogy a párkapcsolatod nem feltölt, hanem leszívja az erődet – Mit tegyél ilyenkor?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 jel, hogy a párkapcsolatod nem feltölt, hanem leszívja az erődet – Mit tegyél ilyenkor?

Általában észrevétlenül történik meg, hosszú hónapok alatt, hogy a kapcsolatod dinamikája átalakul. Míg egykor minden találkozás feltöltött boldogsággal és energiával, addig egy idő után azon kaphatod magad, hogy sokkal inkább leszívja az erődet az együttlét. Az alábbi jelek egyértelműen erre utalnak, de segítünk megtalálni a megoldást!

Csak róla szól minden

Amikor a párkapcsolatod egészséges, folyamatos fejlődésen mész keresztül. Új barátságokat kötsz (például a párod ismerőseivel), jobban érzed magad a munkahelyeden, sőt, még a karrieredben is bátrabban váltasz.

Mindezt azért, mert tudod, hogy a szerelmed támogat téged, és nem féltékeny arra, amit sikerül elérned. Nem várja el, hogy folyton vele foglalkozz, és megérti, hogy vannak alkalmak, amikor a munkád vagy egy baráti találkozó fontosabb.

Azonban amikor a párkapcsolatod nem elég érett, azt fogod látni, hogy egyre kevesebb barátod van. Akikkel egykor jóban voltál, már nincsenek is ott melletted, és azt sem tudod, mi történt velük az elmúlt hónapokban. A karriered semerre sem halad, és csakis a pároddal foglalkozol.

Emiatt úgy fogod érezni magad, mintha mindig fáradt lennél, és a kiégés tüneteit tapasztalhatod. Kedvetlen leszel, morcos, és apróságok miatt is idegessé válhatsz.

 

Állandó viták

A párkapcsolatokban mindkét fél változni fog az idő előrehaladtával, de összességében senkit sem lehet megváltoztatni. Ha nem is akarod, hogy a párod bizonyos szokásai átalakuljanak, nyert ügyetek van, mert ez azt jelenti, hogy elfogadod őt olyannak, amilyen.

De ha sokkal inkább az a célod, hogy megváltoztasd őt, az egyre több vitához fog vezetni hosszú távon. Olyan dolgokon fogtok veszekedni, amik mindig is jelen voltak, és a párod nem fogja megérteni, miért épp most, ennyi hónap elteltével említed meg őket.

A kompromisszum fontos, és ha úgy érzed, mindig neki kéne alkalmazkodnia, az állandó feszültséget teremt köztetek. Nehezen tudtok lehetőséget találni a közös szórakozásra, mert mindig tapintható lesz közöttetek az elnyomott konfliktus, ami idővel teljesen kikészíthet lelkileg.

 

Az érzelmek vihara

Sosem lenne szabad, hogy kényelmetlenül érezd magad a párod társaságában. Épp ellenkezőleg! Pont arról szól egy kapcsolat, hogy izgatottan várod a következő találkozást, amely során teljesen feltöltődsz lelkileg.

Ha viszont az érzelmek viharában találod magad, és egyik nap még szereted, a következőn pedig legszívesebben szakítanál vele, az kétség kívül annak jele, hogy nem elég érett a kapcsolatotok.

Nem tudjátok, pontosan mire vágytok, és mit akartok a másiktól, ami állandó kérdéseket vet fel bennetek.

Sokat gondolkodsz azon, merre tartotok, és van-e egyáltalán közös jövőtök, ami miatt még az együtt töltött idő is fárasztóvá válik számodra.

Nem érzed azt a pezsgést és vibrálást, amit az első hetekben tapasztaltál meg mellette; sokkal inkább türelmetlen és nyugtalan vagy a társaságában.

 

Állandó bizonygatás

Egy egészséges párkapcsolatban a feleknek nincs szükségük állandó bizonygatásra. Ők tudják, hogy együtt vannak, szeretik egymást és nagyon boldogok együtt, ezért nem is igénylik az érzelmek folyamatos kimutatását.

Nem mondják el naponta többször is, mennyire szerelmesek, és nem is akarják ezt kikényszeríteni egymásból.

De ha nálad utóbbi igaz, és folyton szükséged van a visszaigazolásra, az komoly gondot jelenthet a későbbiekben.

Valószínűleg nincs elég önbizalmad, és talán korábbi tapasztalatok miatt félsz attól, hogy elhagynak téged.

Még ha azt is hiszed, hogy ezt sikerül jól elrejtened, sajnos tévedsz. A párod is megérzi, ha nem vagy érzelmileg a topon, bizonytalan és stresszes vagy, még ha közben mosolyogva is nézel rá.

Ez az állandó kétely, a visszaigazolás iránti vágyakozás pedig lelkileg és fizikailag egyaránt kimeríthet téged.

 

A megoldás

Ha a fentiek közül bármelyikben (vagy akár többen) is magadra ismertél, elérkezett a változtatás ideje. A legtöbb kapcsolat ugyanis nem tudja hosszú távon túlélni az állandó feszültséget, még ha az nincs is nyíltan kimondva.

Első körben őszintén gondold át, mi lehet a probléma. A párod túlságosan rád akaszkodik? Vagy épp ellenkezőleg, egy ideje nem is foglalkozik veled? Vagy talán nem is tett semmi rosszat, szimplán te rettegsz a szakítástól, és emiatt folyton stresszes vagy? Az, hogy miért érzed úgy, hogy a kapcsolatod leszívja az energiádat, sokat számít a megoldásban.

Ha sikerült azonosítanod a problémád, vedd át, mi lehetne a megoldás. Az esetek többségében sokat segít egy őszinte beszélgetés, és az, hogy kiszakadtok a hétköznapok forgatagából. A hétvégét töltsétek egy olyan helyen, ahol még sosem jártatok, és idézzétek fel, milyen is volt a kapcsolatotok a kezdetekben. Ha mindketten nyitottak vagytok erre, a kapcsolatotok még jobb is lehet, mint valaha! De ha a párodon nem látod az igyekezetet, fontos átgondolnod, vajon van-e egyáltalán közös jövőtök.

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!