Ha a konyhádban már évek óta kallódik egy üveg ecet és mindig csak ide-oda teszed, de nem igazán tudod, hogy mit kezdj vele, akkor ennek vége. Az ecet ugyanis szuper takarítószer, fertőtlenítő és nem csak a konyhádban és a fürdőszobádban használhatod, hanem még ezer helyen. Lássuk, hogy hol!
1/7 Sütés-főzés közben
Ha a tésztafőzésnél mindig teszel a főzővízbe egy kis olajat, akkor azt tanácsoljuk, hogy legalább egyszer próbáld ki, hogy az olaj helyett egy kis ecetet teszel a vízbe. Ne aggódj, nem lesz savanyú tőle a tészta, sőt.
Egyrészt szuper állaga lesz, nem fog összeragadni és a szószt is könnyedén át tudod majd forgatni vele. Egy másik nagy mentés a konyhában, amin segíthet az ecet, az a szitu, amikor épp nagyban sütsz, talpig lisztes vagy és kiderül, hogy nincs elég tojásod.
Semmi gond. Ha minden hiányzó tojás helyett a sütibe teszel egy evőkanál ecetet és egy evőkanál sütőport, ugyanazt az eredményt érheted el. Furcsán hangzik, de vészhelyzetben működik!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!