Utazás / Otthon

Varázslatos helyek, ahol idén eltölthetnéd a Szilvesztert

Varázslatos helyek, ahol idén eltölthetnéd a Szilvesztert

Hamarosan már azon is érdemes gondolkoznod, hol szeretnéd eltölteni a Szilveszter estédet. Ha csak pároddal ketten mennétek valahova, vagy esetleg egy szűkebb társasággal, akkor az idén egy nagy buli helyett akár el is utazhatnátok. A környező országokban gyönyörű hegyvidéki városkák vannak, amelyek télen igazi csodaországgá változnak – akár már most jó ötlet foglalnod ezek közül valamelyikben szállást, ha megtetszenek!

Zdiar, Szlovákia

A 895 méter magasan, Szlovákia tátrai régiójában fekszik Zdiar, vagy más néven Zár települése, amely színes faházikóival egy igazi klasszikus hegyvidéki vakációzó hely.

Ha nem csak Szilveszter estére érkeztek, hanem kicsit korábban, akkor meglátogathatjátok a múzeumot, a templomot és a Hohenlohe hercegek egykori vadászházát is, ha pedig aktívabb kikapcsolódásra vágytok, túrázásra és síelésre is van lehetőség.

Hallstatt, Ausztria

Hallstatt egy csodaszép barokk kisváros, amely a felső-ausztriai Alpokban található.

Ha olyan téli üdülőhelyre vágysz Szilveszterre, ahol sokat sétálhattok és gyönyörködhettek a tájban, akkor ez a neked való választás – a települést egyik oldalról a hegyek, a másikról pedig egy hatalmas tó veszi körül, amely nyáron is nagyon szép, de igazán télen elragadó.

Igazi páros Szilveszterre ajánljuk ezt a települést, amelyet sokan Ausztria legromantikusabb kisvárosának tartanak.

Misurina-tó, Olaszország

Hallstatt-hoz nagyon hasonló szilveszteri úti cél az észak-olaszországi, a Dolomitokban található Misurina városka és a hozzá tartozó Misurina-tó.

A környéken lehetőség van kirándulásra, síelésre, látogatható nevezetesség az olasz királyi család egykori nyári rezidenciája, a tó befagyott jegén pedig lovaspóló versenyeket is rendzenek telente.

Ha ezt választanád az év végi utazásra, érdemes egy napra ellátogatni Cortina d’Ampezzo városkájába is, amely az egyik legszebb középkori település a régióban.

Bled, Szlovénia

Bled városkája a Júliai-Alpokban húzódik meg, Északnyugat-Szlovéniában, nagyon kedvelt hegyi turistatelepülés.

A város mellett található a Bledi-tó, amelynek különlegessége, hogy közepén egy apró sziget is van, amelyre csónakos kirándulások is indulnak.

A Bledi várba is érdemes felmásznotok, innen ugyanis páratlan kilátás nyílik a téli tájra.

Ha erre jártok, ne hagyjátok ki a blediek híres krémesét, amely az egyik legfinomabb krémes a világon!

Homoródfürdő, Románia

Székelyudvarhely és Csíkszereda között, Hargita megyében, a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében terül el Homoródfürdő városkája, amely kedvelt téli kirándulóhely.

Gyönyörű hegyi faházakat bérelhettek itt, ha ezt választanátok szilveszteri úti célnak.

A településen 12 ásványvíz forrás található, ha kirándulnátok, de szép hegyi villákat, sétányokat és zenepavilonokat is felfedezhettek a környéken.

Síelésre itt is van lehetőség, ha pedig igazán nyugodt kikapcsolódásra vágytok, akkor akár wellnessezhettek is.

A városka lakói még ma is aktívan gyakorolják a népművészetet, főként a fafaragást, ezért látnivalókban itt nem lesz hiány!

Plitvicei-tavak, Horvátország

A Plitvicei-tavak Horvátország legnagyobb Nemzeti Parkjának a részét képezik, amely nem csak a nyári kirándulások csúcspontja lehet, hanem egy szilveszteri utazásé is.

A tavakat ugyanis vízesések fogják közre, amelyek télen eljegesedve igazi egyedi látnivalóval szolgálnak. A közelben Karlovac városa található, szállást is itt érdemes foglalnod.

A 18. században épült városközpont számos látnivalót rejt, ezért érdemes tennetek itt is egy sétát, de át is utazhattok a közeli Dubovac középkori városkájába is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást