Otthon / Dekor

Tündéri gyerekszobák néhány négyzetméteren – Ha kis helyen szeretnél csodát alkotni

Azt mondják, a gyerek mindig jókor jön, bár felkészülve soha nem lehetsz rá. Ha a csöppség egy csöpp lakásba érkezik, akkor sem kell pánikba esni, hiszen egy egészen kicsi szobából is lehet olyan meseszép gyerek, amilyenben most is elképzeled, hogy ringatod majd a babádat.

Gardróbszobából kicsi kuckó

Ebben a családi otthonban a gardróbszobát alakították át, amikor váratlanul, de annál nagyobb örömükre újabb lakó érkezett.

A fehér falak és a fehér szőnyeg világosabbá, szellősebbé teszik a kis gyerekszobát, ami színes falakkal, mintás tapétával talán túl nyomasztó lenne, így viszont kuckós, barátságos, a zöld növények pedig gondoskodnak róla, hogy ne legyen rideg az összhatás.

 

Amikor a beépített szekrény új szerepet kap

Ebben az otthonban a beépített szekrényről mondtak le, hogy jusson hely a babaágynak.

A függönytől kedves, baldachinos ágy benyomását kelti a kicsi alvóhelye, a pelenkázó pedig egy kis komód tetejére került, amiben a baba ruhái is kényelmesen elférnek, míg a falra szerelt polcokon minden kéznél van, amire a gyerkőc ápolásához szükség lehet.

 

Csillagos égbolt

Minden négyzetcentimétert kihasználtak ebben a picike szobában, de így be is került minden fontos bútordarab, és még a játékoknak is jutott hely.

Ha tényleg ennyire zsúfolt a gyerekszoba, akkor persze érdemes okosan használni a színeket, nem túl harsány árnyalatokat választani, és azokból is legfeljebb eggyel vagy kettővel dolgozni, hogy rendezett legyen az összhatás.

Okos megoldás volt, hogy a falakra nem tettek különösebb dekorációt, hiszen ettől a szoba fullasztóvá válhatna, a mennyezeten viszont a csillagok őrködnek a csöppség fölött.

 

Tetőtéri zug

Ebben a kis, tetőtéri szobában tényleg szinte csak a babaágy fért el, mégis nagyon hívogató, barátságos hangulata van az egész szobának.

A természetes anyagok és a visszafogott színek nyugtató hatását a levélzöld feldobja, játékosabbá teszi, miközben nagyon jól illik a fa burkolatok árnyalatához.

Ha nem szereted a túl rózsaszín vagy túl kék szobákat, és inkább klasszikus megoldásra törekszel, érdemes ilyenben gondolkodni.

 

Néha egy sarkocska is elég

Az sem probléma, ha nincs külön szobátok, és egyelőre csak egy sarkot tudtok berendezni a hálóban az új jövevénynek.

A kör alakú babaágyak praktikusak, mert sokkal kevesebb helyet foglalnak, könnyebben mozgathatóak, egy színes tapétával pedig elválaszthatod a baba kuckóját a szoba többi részétől, így akkor is megalkothatod az álomzugot, ha egyelőre nem tudjátok megoldani, hogy a picinek külön szobája legyen – vagy egyszerűen csak úgy döntötök, hogy a kezdetekben jobb, ha a közeletekben alszik.

 

Színes kis tetőtéri

Ebben a tetőtéri kuckóban is okosan bántak a színekkel, így a végeredmény a kis méret ellenére is szellős, ugyanakkor játékos összhatású lett.

Ügyes megoldás volt, hogy a kis asztalkát a lámpával a holttérbe tették, a tapéta mintái pedig a textíliákon is visszaköszönnek, így a sok kis ábra sem kelt rendezetlen, tobzódó benyomást.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást