Dekor / Otthon

Túl kevés a hely a konyhádban? Így hozd ki belőle a legtöbbet

Túl kevés a hely a konyhádban? Így hozd ki belőle a legtöbbet

Ha a konyhád éppen csak akkora, hogy te egy magad még kényelmesen el tudsz készíteni egy rántottát, viszont esély sincs arra, hogy rajtad kívül más is tartózkodjon ott, akkor nagy hasznát fogod venni ezeknek a mini konyha inspirációknak.

Akaszd a falra!

Hely híján kénytelen az ember olyan megoldásokat találni, melyek praktikusak, de ugyanakkor esztétikusak is.

Ha már végképp nincs semmi helyed a merőkanalak, deszkák, esetleg edények tárolásásra, akkor akaszd fel őket a falra.

Ez egyébként is nagyon jól néz ki, ráadásul rengeteg helyet megspórolhatsz magadnak.

Erre mondják, hogy win-win helyzet.
 

Minden a helyén

Bizony egy kisebb konyha esetében sokkal jobban kell figyelni a rendre, mivel itt már az is óriási kupinak tűnhet, ha elől hagysz egy villát.

Éppen ezért érdemes olyan tároló rendszert kialakítani a szekrényekben, ahol mindennek meg van a maga helye.

Ráadásul, ha te tervezed meg a konyhabútorodat, akkor előnyben vagy, hiszen kitalálhatsz rejtett sarkokat és a mit sem sejtő kivitelező nem is tudja, hogy te mennyi konyhai eszköznek adtál otthont.

Mindenes szekrény

Jó, ha van legalább egy olyan szekrényed, amiben a legtöbb konyhai eszköz elfér és, aminek olyan jó az elosztása, hogy nagyon sok dolog tárolására alkalmas.

Itt nem árt egy olyan megbízható szakembert találnod, aki pontosan tudja, hogy hogyan lehet kis helyből a legtöbbet kihozni.
 

Hoppá, egy asztal!

Ha nincs lehetőséged arra, hogy egy asztalt is betegyél a konyhádba, akkor ezt a megoldást imádni fogod.

Tulajdonképpen egy pultba rejtett asztalról van szó, ami bármikor kihúzható és visszatolható. Érdemes gurulós lábakat tetened rá, hogy ne karcolja fel a padlót.

Így bármikor le tudsz ülni a konyhádban a reggeli tejeskávédat elfogyasztani.

Ha főzni támadna kedved…

Amikor egy nő nekiáll főzni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a konyha összes sarkát kihasználja ennek során.

Hát még akkor, ha kicsi a konyhája.

De pont ezért szuper megoldás ez a szekrénybe rejtett pult, mert így csak elő kell kapni és máris tudod hova tenni a robotgépedet.
 

Nincs több felesleges edény

Egy kis konyha esetében nehéz megoldani, hogy minden edény és egyéb eszközök is elférjenek a pulton. Így érdemes olyan praktikákon gondolkozni, amivel helyet spórolhatsz főzés közben. Például egy méretre vágott falap a csapra, ahol tudod aprítani a zöldségeket, viszont mégsem a pulton foglalja a helyet.

Nagyon sok helyen lehet már kapni olyan konyhai mosogató pultot, ami osztott felosztású, vagyis több funkciót is ellát. Ilyen lehet egy extra tésztaszűrő, zöldség-gyümölcs csepegtető, vagy az előbb említett extra vágódeszka. Kevés olyan nő van, aki ezeket a praktitákat ne értékelné.

Felhajtható asztal

Ez is egy szuper praktikus megoldás, mi egyből beleszerettünk. Egy asztal, ami, ha kell asztalként funkcionál, ha kell, akkor polcként.

Elsőre azt gondolnánk, hogy, ha lehajtjuk, akkor nem túl esztétikus látvány, de azt kell mondjuk, mi is szeretnénk egy ilyet a konyhánkba.

Nem valószínű, hogy hatalmas lakomákat fogsz itt csapni, de tökéletes kiegészítője például egy romantikus vacsorának a pároddal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást