Stílus / Arc

Tincses, szálas, 3D-s műszempilla: mi a különbség, és milyet érdemes választanod?

Ha te is arra vágysz, hogy sminkelés nélkül, ébredés után is hosszú, dús pilláid legyenek, valószínűleg megfordult már a fejedben a műszempilla. Azonban mielőtt időpontot kérsz, érdemes utánajárnod, milyen típusok léteznek, mi a különbség közöttük, és hozzád melyik passzolna a legjobban.

Soros műszempilla

Ez az alkalmi pillák kategóriájába tartozik, ami azt jelenti, hogy mindössze pár perc alatt, akár te magad is felhelyezheted otthon gumi vagy latex alapú ragasztóval, ám csak rövid távon használhatók: pár óráig, nagyon maximum néhány napig, mert utána leesnek.

Leginkább műanyagból készítik ezt a csíkot, amire a pillákat rögzítik, és rengeteg fajtát találhatsz, kezdve a visszafogottaktól egészen az extrém tollakkal díszítettekig.

Már félsoros változatot is kaphatsz, ami annyiban különbözik a teljestől, hogy a külső szemzugtól kell rögzítened, és nem ér végig a szemhéjon.

Noha így csak a külső pillákat hosszabbítja meg, kényelmesebb, és egyszerűbben fel is tudod tenni.

 

Tincses műszempilla

A boltokban is megvásárolhatod ezeket az előre elkészített, tincsekbe összefogott pillákat, amelyek az alkalmi és a tartós típusok között helyezkednek el.

Több méretben is beszerezheted őket, attól függően, hogy milyen hosszú műpillákra vágysz, de jó, ha tudod, hogy ezt otthon már nem olyan egyszerű felhelyezni, így sokan inkább sminkes segítségét veszik igénybe.

Akár hetekig is fenn maradhat a pilláidon, de megvan ennek a hátulütője, mivel nem hagyja lélegezni az eredeti szempilláidat, meggátolja a növekedésüket, vékonyabbá válnak tőle, és az sem kizárt, hogy kitépi őket, amikor megpróbálod leszedni.

Olvastad már?  8 új, trendi tavaszi smink - Így fesd meg magadnak!

 

Szálas műszempilla

Ha olyan műszempillát szeretnél, ami nem bántja a természetes pillákat, és hosszú távon megmarad, akkor ezt érdemes választanod!

Egy hónapig is szuperül nézhet ki, amit aztán általában inkább csak feljavítani kell, nem cserélni, és kisebb súllyal rendelkezik, így a viselése is könnyebb.

Azt azonban érdemes tudnod, hogy ez anyagilag is megterhelőbb, mint a fentebb említett példák, és egy-két óra, míg elkészíti őket a szempillás. Itt viszont meg kell hoznod azt a döntést, hogy hány D-s pillára vágysz.

Ez a szám azt mutatja meg, hogy 1 természetes pilládra hány mű kerül: 1D esetén csak egy, 2D esetén kettő, és így tovább.

A 3D-n túl már nem érdemes menni, mert ez súlyát tekintve már nagyon nehéz lenne a szemeidnek, és nem tesz olyan nagy különbséget sem.

 

J-ívű szempilla

Mivel rengeteg gyártó létezik, így egészen eltérő formájú, ívű, vastagságú szálas pillát is lehet választani.

Most be is mutatunk néhányat, ami segít, hogy lásd a különbséget közöttük.

A J-ívet tartják a legtermészetesebb hatású műszempillának, hiszen nagyjából annyira ívelt, mint a saját pillád.

Azoknak jó választás ez, akik olyan hatást szeretnének elérni, mint amit egy átlagos szempillaspirállal tudnak.

 

B-ívű szempilla

Ez a forma nem sokban különbözik a J-ívű pillától, hiszen hasonlóképp természetes, ám a végénél egy kicsit felfelé ívelt.

Olvastad már?  Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Jó választás azoknak, akik mélyen ülő szemekkel rendelkeznek, és szeretnék ezt kiemelni valamivel.

A B-ív épp ebben tud neked segíteni, és sokan javasolják is, hogy egy ilyen szemtípussal rendelkező személy lehetőség szerint ne válasszon ennél íveltebbet.

 

C-ívű szempilla

Ez az egyik legnépszerűbb forma a nők körében, hiszen lényegesen látványosabb, mint a J és a B-ív, de még egyáltalán nem lesz tőle drámai az összhatás.

Ha mindig az a problémád, hogy a szempillaspirál nem tudja eléggé felturbózni a pilláidat, érdemes ennek esélyt adnod.

Szintén jó választás azoknak, akik nagyobb, kerek szemformával rendelkeznek, és ezt akarják még inkább kiemelni.

 

D-ívű szempilla

Sokkal erőteljesebb hatást érhetsz el a D-ívű pillával, mint például egy C-vel, ám tény, hogy a végeredmény kevésbé természetes.

Olyan, mintha a szempillád göndör lenne, ami nagyon kinyitja a tekintetedet.

Akkor érdemes erre a típusra letenned a voksod, ha egyébként mandulavágású, vagy nagyon kicsi szemeid vannak, és azt akarod, hogy optikailag nagyobbnak tűnjenek.

 

L-ívű szempilla

Vannak, akiknek a természetes szempilláik egyenes irányba, vagy lefelé állnak, és a szempillaspirál sem segít rajtuk.

Nekik érdemes az L, vagy akár LC, LD formát választani, mert ez segít, hogy nyíltabb legyen a tekinteted.

Erre a típusú szempillára egyébként sima C vagy D ívet egyébként sem tudnak feltenni a szempillások, mert a végeredmény nem lenne elég esztétikus, ezért érdemes előre jelezned, hogy biztosan legyen a szempillásnál ilyen típus is.