Otthon

8 telitalálat karácsonyi ajándék a könyvek szerelmeseinek

Közeleg a karácsony, így már biztosan te is elkezdtél gondolkodni azon, hogy mit vegyél a szeretteidnek, barátaidnak vagy a távolabbi családtagoknak. A legjobb ajándékok egyike még mindig a könyv, de ha úgy gondolod, hogy idén inkább újítanál és valamilyen más különlegességgel lepnéd meg könyvmoly ismerőseidet, akkor a következő összeállításban biztosan találsz majd néhány érdekességet, amivel örömet szerezhetsz.

Menő könyvespolc

Az igazi könyvmolyok nehezen válnak meg a kedvenceiktől olvasás után, gyűjtögetik őket és szeretik, ha körülveszik őket a történetek, amelyeket igazán szeretnek.

Egy igazi könyvrajongó pedig egy idő után általában úgy jár, mint Rory Gilmore a Szívek szállodájában: még az ágya alatt is hegyekben állnak a könyvek.

Vegyél néhány szuper, menő könyvespolcot, amelyek jól illenek az illető lakásába, ezzel egészen biztosan boldoggá teszed majd.

Egy kedvenc könyv régi kiadása

Ha igazán értékes ajándékot szeretnél adni, akkor érdemes körbenéznek az antikvár piacon, hiszen itt akár első kiadásokhoz is hozzájuthatsz, de persze ehhez valószínűleg jó mélyen kell majd a zsebedbe nyúlnod, az viszont garantált, hogy nagy örömet szerzel vele.

 

E-book olvasó

Akár több ezer könyv is ráfér egy ilyen kis szerkezetre, így még azoknak is érdemes egy otthonra, akik amúgy jobban szeretnek valódi, papírkönyveket olvasni.

Olvastad már?  Aki sokat olvas, jobb ember? Együttérzésre tanítanak az irodalmi művek

Hosszabb utazásokra így nem kell több kilót magukkal cipelniük, csupán egy könnyű kis szerkezetet és egy töltőkábelt, és akár hetekre elegendő olvasnivalójuk lesz.

 

Repülőjegy a kedvenc regénye helyszínére

Ha tudod, hogy édesanyád odáig van Jane Austen regényeiért, de még sosem volt Angliában, akkor tökéletes ajándék lehet számára egy repülőjegy a tavaszi szezonra, amikor együtt ellátogathattok azokra a vidéki helyszínekre, ahol a regények játszódnak.

Egészen biztosan felejthetetlen élmény lesz mindkettőtök számára és jó alkalom arra, hogy újraolvassátok a régi kedvenceket.

 

Menő könyvtámasz

Sosem lehet elég ezekből a praktikus kis támaszokból és ma már ezer félét lehet rendelni a neten, amelyek akár dísznek is beillenének, annyira különlegesek.

Létezik fémből, fából, de akár márványból is egy-egy szép darab, amely a könyvespolcok éke lehet.

 

Olvasónapló

Régen, általános iskolában minden nyáron kötelező volt olvasónaplót írni a nyárra feladott regényekből és bár akkor talán nem mindenki rajongott ezekért a feladatokért, ma már élvezetes is lehet egy-egy jó könyv után leülni és leírni a legmeghatározóbb gondolatokat magunknak.

Olvastad már?  Mióta így készülök a karácsonyra, sokkal nyugodtabbak lettek az ünnepek

Nem kell feladatokat megoldani, vagy egész esszéket írni, de mégis érdemes lehet lejegyezni, hogy miért tetszett az adott könyv, esetleg azt is, hogy mi nem tetszett benne, így később a naplót böngészve egyértelmű lesz, hogy mi az, amit jó lenne újraolvasni.

Keress egy szép füzetet, ami ilyen különleges alkalomra való, de akár olyat is találhatsz, ami valóban olvasónaplónak készült, egy igazi könyvmoly biztos örömmel írogat majd kedvenc olvasmányairól.

 

Könyvmoly-szett

Mi kell egy igazi kuckózós estéhez, amikor belemerülhetünk egy jó könyvbe?

Egy puha takaró, egy szuper bögre, egy isteni tea, egy illatós gyertya és egy jó könyv.

Kedves kis csomagot állíthatsz össze ezekből, így mikor családtagod leül majd olvasni, egészen biztosan te fogsz eszébe jutni.

 

Fejhallgató

Néha az igazi elmélyült olvasásra csak úgy van lehetőség, ha sikerül teljesen kizárni a külvilágot.

Egy kellemes lassú zene mellett bármilyen regénybe belefeledkezhet még a legelfoglaltabb anyuka, apuka vagy nagymama is.