Szórakozás / Otthon

Szuper magyar filmek az elmúlt pár évből, amelyeket érdemes megnézned

Az utóbbi években nagyon klassz hazai filmek jelentek meg, amelyek vetekszenek egy-két hollywood-i alkotással is. Ha eddig nem igazán néztél magyar filmeket, akkor éppen itt van az ideje. Összegyűjtöttünk néhány szuper darabot az elmúlt pár év filmjei közül, amelyekkel érdemes kezdened.

Senki szigete, 2014.

Török Ferenc filmje egy esküvőjéről megszökött menyasszony, egy stiklis taxisofőr nő és egy narcisztikus kosaras srác nem mindennapi történetéről szól, amely valahogy mégis képet az átlagos, hazai életről.

A film olyan mint egy hatalmas metafora, és éppen ettől lesz olyan elragadó és érdekes.

A három főszereplő egy raktárból kialakított lakásban találkozik, pont akkor, amikor mindannyiuk életében bekövetkezik egy sorsfordító esemény.

Ha egy kicsit elvontabb, de mégis izgalmas filmet keresel, akkor ezt ajánljuk neked.

#Sohavégetnemérős, 2016.

Tavaly jelent meg a Wellhello által fémjelzett #Sohavégetnemérős című film, amely hat, egymáshoz csak nagyon lazán illeszkedő történetből áll.

Az egyes részeket a zenekar dalszövegei ihlették, melyeket nagyon jól kibontanak az egyenként nagyjából negyed órás kis történetek.

A film nagyon jó képet ad az y- és z-generációk életéről és útkereséséről, és olyan fiatal hazai színészek szerepelnek benne, akikre tényleg érdemes odafigyelni.

Kincsem, 2017.

Idén jelent meg a Kincsem című romantikus kalandfilm, amely a híres magyar csodalóról és gazdájáról szól, egy kicsit vegyítve a 19. és a 21. századi világot.

A hazai kosztümös filmek között tényleg sikerült a Kincsemmel egy nagyon izgalmas darabot létrehozni, amely ugyan helyenként azért elrugaszkodik a valóságtól, de történelmileg így is sok benne a hiteles tény.

Ha egy tényleg érdekes és látványos hazai filmet néznél, akkor érdemes ezt választanod – szerencsére még a legtöbb moziban elcsípheted.

1945, 2017.

Szintén idei film az 1945, mely egy hazai kis falu polgárainak történetét mutatja be, akiket mardos a kollektív bűntudat.

Török Ferenc filmjében a faluba két zsidó férfi érkezik, amely éppen elég indok arra, hogy az itt élők élete fenekestül felforduljon azalatt a néhány óra leforgása alatt, amíg a két férfi az állomásról besétál a falu központjába, ahol éppen a helyi kiskirály, a jegyző készül kiházasítani a fiát.

Olvastad már?  7 zenés film, ami rögtön jókedvre derít

Ha egy kicsit komolyabb, mégis érdekes történetre vágysz, és nem riadsz meg a fekete-fehér filmektől sem, akkor ez lesz a neked való a hazai palettáról.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, 2014.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan egy olyan problémakört boncolgat, amely az utóbbi években igencsak jellemző a társadalomra: a kapunyitás kérdéskörét.

A film főszereplője Áron, aki 29. évét tapossa, ám még mindig szülei tartják el, a barátnője épp most szakított vele, és a frissen szerzett diplomájával nem igazán tud állást sem találni magának.

A VAN egy igazán tipikus hazai történet, érdekes színészekkel és szuper filmzenével, amelyet legalább egyszer mindenképpen látnod kell.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást