A nyár rengeteg ízletes zöldséggel és gyümölccsel kényeztet el bennünket, a legfinomabbak ezek közül pedig éppen augusztusban teremnek. Ha szeretnéd megőrizni őket akár télre is, érdemes befőznöd belőlük. Hoztunk neked most néhány szuper receptet, amelyet érdemes lehet kipróbálnod!
1/4 Rozmaringos őszibarack lekvár
Igazi különlegessége lesz a kamrádnak a rozmaringos őszibarack jam, amely tökéletesen megállja a helyét egy szelet vajas kenyéren, de egy különleges, piskótás süteményt is készíthetsz vele.
Elkészítés: A barackokat pucoljuk meg és kockázzuk fel, majd tegyük egy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot és egy csésze vizet, majd tegyük fel főni a tűzhelyre. Tegyük bele a citromhéjat és a citromlevet, majd főzzük forrásig, ekkor pedig adjuk hozzá a maradék vizet. Ha a barack tejesen szétfőtt, adjuk hozzá a pektint is, és ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. Töltsük a lekvárt még melegen csírátlanított üvegekbe, majd tegyük őket szárazdunsztba nagyjából 1-1,5 napig.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!