Otthon / Dekor

Szuper DIY dekorációk, amelyek harmóniával töltik fel az otthonod

Mivel a stresszről elég gyakran halljuk, hogy mennyire káros egészségünkre, ezért az élet minden olyan területéről, amelyről csak lehetséges, érdemes kiiktatnunk. Sőt, ahol tudunk, jó, ha ráerősítünk arra, hogy minél könnyebben egy békésebb, harmonikusabb lelki állapotba kerüljünk. Hoztunk most neked néhány szuper lakásdekorációt, amelyek éppen ezt teszik lehetővé – segítségükkel otthonod még békésebb lehet!

Zen kert

Már maga a zen kertecske elkészítése is igazi relaxációs terápia, nemhogy minden nap gyönyörködni benne, miután megcsináltad.

Egy ilyen dekorációhoz szükséged lesz egy nagy cseréptálra, apró, zöld növényekre, kavicsokra, esetleg homokra. Jó, ha minden elem megjelenik benne, ezért gyertyákat is használj, és vizet is.

Szerencsepénzzel, Buddha szobrocskával erősíthetsz a jótékony hatására is.

A növényeket gondozd rendszeresen, és szakíts néhány percet minden nap arra, hogy a kertecskédben gyönyörködve lazítasz egy kicsit.

Zöld levelek

A zöld szín terápiás hatása az, hogy megnyugtat, miközben frissességet, életerőt sugároz, így segít elűzni a gondokat és feltöltődni.

Éppen ezért jó, ha sok zölddel veszed körül magad.

A természet képe is segít abban, hogy harmóniába kerülj, ezért a gyönyörű levelekkel megéri dekorálni.

Üveglapok közé szorítva ezek a levelek nem veszítik el szép, természetes zöld színűket, és sokáig lehetnek lakásod ékei.

Pillangófa

A pillangókkal gyakran jelképezik a lelket, és ezek a gyönyörű teremtmények színes szárnyaikkal, könnyed mozgásukkal pozitívan hathatnak ránk.

A lakásodba néhány natúr gallyból készíthetsz csodaszép pillangófát, amelyhez a lepkéket vékony papírból vághatod ki, vagy hajtogathatod meg.

Legyen színes vagy egyszínű, használj hozzá akár más díszeket, ha szeretnél, a lényeg, hogy neked tetsszen, téged megnyugtasson.

Tollak

A tollak az indián és sámán kultúrákban gyakran használt szertartási eszközök, dekorációs elemek és akár rangjelzésre is alkalmasak. Így egy kicsit mágikus hatást keltenek, azt érezhetjük, hogy segítenek megtisztítani.

A tollakból számos lakásdekoráció készíthető, bármilyen színben, amely neked szimpatikus.

Az egyik legegyszerűbb, ha a tollakat egy vékony ágra aggatod fel, mint egy szélcsengőt.

Használj ehhez natúr kötözőt vagy bőrszálakat, hogy még természetesebb legyen a végeredmény.

Elefántok

Az elefántok csodálatos állatok, sok nép tiszteli őket, szerencsehozónak, boldogsághozónak tartják őket, becsülik tudásukat, egymás iránti hűségüket és szeretetüket, emlékezőképességüket.

Ha magad is kedveled ezt az állatot, érdemes a lakásod dekorálása során is elefánt-szimbólumokat használnod, hiszen ez is segít békét teremteni az otthoni térben.

Vízfesték képek

Ennél a díszítőelemnél is igaz, hogy már maga az alkotás folyamata segít abban, hogy ellazulj, relaxálj egy kicsit.

A vízfestékkel festett képek azért lehetnek harmóniát teremtő dekorációk, mert könnyedséget, légiességet sugároznak.

Készíts magadnak legalább egy ilyen képet, de ha tetszik a festés, akár többet is, és helyezd el őket a lakás különböző pontjain, hogy mindenhol békét áraszthassanak.

Csillagképek

A csillagok látványa, a csillagtérkép rengeteg embert megnyugtat.

Ha te is közéjük tartozol, akkor a hálószoba falára, vagy plafonjára érdemes készítened egy ilyen festést, de akár használhatsz hozzá fényeket is.

Lemásolhatod a valódi csillagképeket is, de készíthetsz akár olyan festést, amely az univerzumot idézi, és színesebb.

Ha elkészültél, feküdj le és úgy nézegesd, garantáltan megnyugtat majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást