Nem lehetek én az egyetlen, aki már a repülőn azt nézegeti az úti könyvben, hogy leszállás előtt hol fog először enni. Ha a nyaralásból te is a helyi fogásokat, a hangulatos éttermeket vagy a jó borokat élvezed leginkább, akkor ezeket a városokat vedd fel a bakancslistádra!
1/5 Firenze
Nem is kétséges, hogy egy olasz várossal kezdünk, hiszen az ételeknek, az étkezésnek hatalmas szerepe van az olasz kultúrában.
A toszkán tájakon a legkisebb kávézókban és büfékben is isteni fogásokat ehetsz, de érdemes ellátogatni a helyi piacokra is friss zöldségekért és gyümölcsökért, olajbogyóért vagy érlelt balzsamecetért.
Az olívaolajat egyébként itt szinte minden tájegységen másképpen készítik, és esküsznek rá, hogy az övék az igazi: van karcos, szűretlen és lágy, selymes ízű is, érdemes mindet megkóstolni, és ha rajongasz a helyi finomságokért, a borókabogyóval fűszerezett vaddisznópörköltet semmi esetre se hagyd ki!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!