Stílus / Arc

Sminksuli: Így sminkelj kedvenc nyári ruhádhoz

Barátnőim, vendégeim gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen sminket készítsenek egy adott szetthez, milyen stílus illene hozzá leginkább. Mivel nemsokára végre eljön a lenge nyári rucik ideje, arra gondoltam mutatok nektek néhány ruha-smink párosítást, remélem inspirálni fog titeket. Pár perc alatt elkészíthető, mégis látványos, mondhatni villám sminkek lesznek. Lássuk az elsőt.

Vagány tengerészlány

Ezt a darabot a Zara új kollekciójában találtam, én teljesen odavagyok érte. Csíkok, fodrok, masni, van itt minden.

El tudnám képzelni egyetlen vörös rúzzsal is, de most inkább a színe fogott meg, azt szeretném még látványosabbá tenni a sminkkel. A kék színt leginkább a narancssárga tudja kiemelni, ebben az esetben pasztell/baba kékről beszélünk, tehát a narancssárgának is ezt a változatát választom ki a szemsminkhez.

Egy pofon egyszerű füstölést fogok készíteni a felső szemhéjamon, ami a műszempillától lesz igazán dögös.

Egyik kedvenc sminkes példaképem is gyakran készít hasonlót, a képen látható verziót például Selena Gomez viselte a 13 Reasons Why premierjén.

Így készítsd el

Mint minden sminknek, ennek is elengedhetetlen alapja a tökéletes, egészséges fényű bőr. Korábbi cikkeimben rengeteg tippet adtam már alapozással kapcsolatban (példa: , most beszéljünk a szemsminkről.

Első lépésként bázist viszek fel az egész szemhéjra, ezúttal fehér színűt, hogy még jobban érvényesüljön rajta a narancs árnyalat (MAC Pro – Chromaline – Pure white).

Ezután egy porpirosítóval fogom elkészíteni a füstölést, de lehetne ez szemhéjpúder, selyempor vagy akár krémes termék is.

A pillák tövéhez viszem fel a színt egy lapos ecsettel, majd egy satírozó ecsettel elfüstölöm felfelé. Ezután felragasztok egy soros műszempillát, aminek a szálai a külső sarok felé egyre hosszabbak.

Az arccsontomra kevés bronzos highlightert viszek fel, az ajkamon pedig az egyik kedvenc krémes állagú rúzsomat viselem: MAC – Mineralize Rich Lipstick – Posh tone.

Romantikus-virágmintákhoz

Ezt a romantikus darabot a Bershkában találjátok meg, imádom az ejtett ujját és a merész, elöl rövid szoknyarészt. Itt már nem bírtam visszafogni magam, előkerült a vörös rúzs.

Erős szájfestéshez szeretek natúr, enyhén barnás árnyalatú szemeket festeni, nézzétek milyen varázslatosan áll a szupermodell Sanne Vloetnek is.

Így készítsd el

Egy áttetsző textúrájú, krémes rúzst választottam, amit kitekerős kiszerelésének köszönhetően mindenféle segédeszköz nélkül szépen fel tudtam vinni az ajkakra (MAC – Patentpolish Lip Pencil – Berry Bold).

Az arcomon rózsás árnyalatú, krémes pirosítót használtam, amit az arcrózsára vittem fel intenzíven. Ez jó trükk, ha kislányos-romantikus hatást szeretnénk elérni.

A felső szemhéjamon egyetlen barna szemhéjpúdert satíroztam el. Érdemes fényes textúrát választani, azzal könnyebb dolgozni, mint a matt változatokkal.

Először egy lapos ecsettel felvittem a szemhéjpúdert a mozgó szemhéj külső kétharmadára, majd egy satírozó ecsettel elkezdtem kifelé, cicás ívben eldolgozni a színt.

A szemem alá csak akkor vittem fel a korrektort, amikor a satírozás elkészült, így ezzel is tudtam még tisztogatni a cicás íven.

Dögös-tapadós fekete

Mindenkinek van kedvenc “kis feketéje”. Szerintem idén sokaknak ez a H&M darab lesz az új favorit.

Egyszerű, de a fűzött haskivágás miatt mégis egyedi, nem túl rövid, nem túl dekoltált… engem megvett. Mi más illene hozzá jobban, mint a férfiak kedvence, a bronz istennő smink.

Ilyet már készítettem egy korábbi cikkemhez, ezúttal egy kicsit nyújtottabb, több színből álló változatra gondoltam.

Az inspirációt továbbra is Hung Vanngo munkáiből merítettem, a képen látható sminket Josephine Skriver, Victoria’s Secret modellnek készítette.

Így készítsd el

A szemsmink elkészítését ismét egy fényes, sötétbarna szemhéjpúderrel kezdtem, a felső részen megcsináltam a cicás satírt – ahogy az előző vörös rúzsos változatnál is – majd az alsó pillasorra is felvittem, egészen a belső szemzugig.

Ezután elővettem egy selyemport, aminek enyhén narancsos, bronzos árnyalata van, ebből az alsó és a felső szemhéjra is satíroztam egy keveset.

Nagyon fontos, hogy a sötétbarna szín megmaradjon a pillák tövében, a világosabb árnyalat inkább a satír szélén legyen látható, ezt a képen meg tudjátok figyelni.

Amitől igazán dögös lesz a szem, az a vízvonal és a belső szemzug kifestése, ehhez egy sötétbarna krémes tust választottam. Először végigmentem a vízvonalon és igyekeztem a pillák közé is beférkőzni, hogy sehol ne látszon át a bőrszín.

Ezután egy pici fejű lapos ecsettel (MAC 231 Small shader brush) óvatosan megerősítettem a belső szemzug kontúrját, szintén a sötétbarna tussal.

Nem sajnáltam a szempillaspirált, legalább 3 réteget vittem fel. Végül egy kis bronzer az arccsontra, egy nude, matt rúzs és kész is.

Laza, egyszerű szabásúakhoz

Végül íme egy igazán lezser, kényelmes Mango overál, különleges hátkivágással, üde nyári színnel.

Úgy képzelem, hogy ha megfordulna a modell, egy sötét lencsés, szögletes napszemüveg lenne rajta és vibráló pink rúzs.

A rúzsnál azonban nem állnék meg, dobjunk fel egy bevállalós tusvonalat is, mint Cara Delevigne.

Így készítsd el

A szememen egyetlen filces tust használtam, szerintem ezzel a leggyorsabb és legkényelmesebb elkészíteni ezt a tusvonalat (bázist ez alá is tegyetek!).

Az alsó vonallal kezdtem a belső szemzugnál, kifelé haladtam, majd az alsó vonal meghosszabbításaként rajzoltam meg a külső “szárny részt”. Ezután a felső szemhéjon a szárnytól indultam befelé, egészen koppanásig.

A belső szemzugnál pepecseltem picit a szép hegyes formával, de ezzel együtt is 2 perc volt az egész.

A vízvonalba nem került fekete szín, az nagyon összeszűkítené a szemeket. Spirálozás után feldobtam egy kis matt bornzert az arccsontomra, az orrom közepére, a homlokomra és az államra, majd nekiálltam a rúzsozásnak.

Ha igazán precíz szeretnél lenni, akkor szükséged lesz kontúr ceruzára, én ezúttal csak a széleket igazgattam meg ecsettel.

Hideg bőrtónusú lányokon csodálatosan fog mutatni ez az árnyalat: MAC Lipstick – Pink pigeon.