Utazás / Otthon

Rómából, szeretettel! 7 dolog, amiért ez a tökéletes hely, ha éppen még keresed önmagad

Soha nem értettem, hogy az emberek miért esnek teljes transzba Rómától. Persze én is láttam a képeken, hogy gyönyörű, de valahogy mindig volt egy másik város, ami jobban vonzott. Így 27 évet kellett várnom arra, hogy lássam azt a helyet, ami végül teljesen átformált, mindösszesen egyetlen hét alatt. És most ezt szeretném megosztani veled.

Kezdjük az elején

Mikor a barátnőmmel kitaláltuk, hogy elmegyünk Rómába, mindketten életünk legnehezebb életszakaszát éltük át.

Ő dobta fel az ötletet, hogy szerinte pont egy csajos nyaralásra lenne szükségünk, amikor is egy hétre kiszakadunk a megszokott életünkből és átadjuk magunkat az olasz mámornak.

Nem sokat hezitáltam, már aznap este megvettük a repjegyeket annak tudatában, hogy valami hasonló vár ránk, mint Julia Roberts-re az Ízek, Imák, Szerelmek c.filmben.

Spoiler: Sokkal többet és jobbat kaptunk.

Semmihez sem fogható érzés

Az olasz mentalitás tényleg semmihez sem fogható, megállás nélkül pörögnek és nyüzsögnek, így szinte még a legridegebb angolok számára is elkerülhetetlen, hogy belazuljanak.

Késő este érkeztünk, de még éjjel neki indultunk, hogy kicsit felfedezzük a várost.

Mondanom sem kell, hogy egyből elvarázsoltak az esti fények, a hangulatos kis utcák, no meg a soha nem szunnyadó éjszakai élet.

Az olasz férfiakról…

Ha szeretnéd felturbózni az önbizalmadat, akkor irány Róma! Itt aztán nem haboznak, ha nekik megtetszik egy nő. Mennek és megszerzik maguknak, amit akarnak.

Ha pedig nem jön össze, akkor nagyjából öt perc elegendő ahhoz, hogy újból megtalálják életük szerelmét.

Olvastad már?  10 lebilincselő olasz tengerparti úti cél, amit látni kell

Alapozni nem igen lehet rájuk, de az önbizalom növelésére mindenképpen!

Nem telt el úgy nap, hogy ne kaptunk volna egy „bellezza”-t, vagy egy „delizia”-t, ami azért nagyon jól esett.

De főleg az, hogy van elég bátorságuk az udvarláshoz.

Egyél egy jót!

Ha Rómában jársz, kötelességed enni egy semmihez sem hasonlítható olasz pizzát, fagyit, némi tésztát és egy isteni tiramisut.

Én úgy indultam el itthonról, hogy bármi is történjék, tartani fogom a diétámat és ez így is lett volna, ha a barátnőm nem győz meg arról, hogy így mennyi mindenről maradok le. Vétek lett volna ezeket az ételeket kihagynom és bántam volna a mai napig.

Így történt meg, hogy hosszú évek után először ettem újra pizzát, fagyit és kenyeret.

És, hogy megbántam e?! Dehogy! Róma megtanította nekem, hogy néha igenis érdemes belazulni és csak élvezni a finom ételeket.

A helyi divatról

Érdekes, hogy én itthon sokkal több szép, különleges stílusú lánnyal találkozom, mint ott kint. Túlságosan átlagosnak mondanám az ottani fiatalabb korosztályt.

Viszont ez korántsem mondható el az idősebbekről. Az utcán igazi dámák vonultak, akiken látszódott, hogy nem csak felkaptak valamit a szekrényből. Gondosan kiválogatott ruhák, ékszerek és mindezt úgy viselték, mint a vérbeli arisztokraták.

Olvastad már?  5+1 dolog, amit érdemes megtenned szakítás után, hogy hamarabb rendbe jöjj

Aztán volt még egy nagy meglepetés számomra. Mikor betértünk egy piacra, ahol az árusok saját készítésű portékáikat árultak, találkoztunk olyan nőkkel, akik bár nem a módosabb rétegből érkeztek, olyan outfiteket állítottak össze, amit még a fashion week-en is megirigyeltek volna.

Ezt leszámítva, viszont azt kell mondjam, hogy magyar nők, kontra olasz nők, 1:0.

Le a gátlásokkal!

Nekem elsőre túlságosan közvetlenek voltak az olasz emberek, de ez csak addig tartott, ameddig rájöttem, hogy tulajdonképpen ez a normális.

Miért is kellene búskomoran mászkálni egész nap, mikor lehetne mosolygósan, jókedvűen is megélni a hétköznapokat?

És most nem gazdag, tehetős emberekről beszélek, hanem egyszerű, utcai árusokról, akik teljesen boldogok és látszik rajtuk, hogy szeretnek emberekkel foglalkozni és beszélgetni.

Visszatérek!

Mivel bedobtam egy aprót a Trevi-kútba, ezért már egészen biztos, hogy visszatérek Rómába, amit tulajdonképpen már az első napon elhatároztam.

Azzal a különbséggel, hogy legközelebb egyedül megyek.

Bár hatalmas élmény ezeket a legjobb barátnőddel átélni, rájöttem, hogy Rómában sokkal jobban el lehet veszni és mélyülni önmagammal.

Ha most pont egy olyan életszakaszban vagy, amikor nem találod a kiutat, akkor én mindenképpen arra bíztatlak, hogy látogass el az örök városba, ha teheted.

Arrivederci!