Dekor / Otthon

Padlóburkolat érmékből és más szokatlan megoldások: te bevállalnád őket?

Padlóburkolat érmékből és más szokatlan megoldások: te bevállalnád őket?

Parketta, laminált padló, szőnyeg, mozaik, járólap – ez eddig rendben van, de tudtad, hogy egészen más típusú burkolatokat is kipróbálhatsz? Nem mondjuk, hogy mindegyik variációt azonnal letennénk a nappaliban, de legalábbis nézegetni valóban érdekesek ezek a lehetőségek.

Padló érmékből

Nem tudjuk, hogy anyagilag mennyire éri meg a dolog, de tele van az internet penny-kkel borított szobákkal, fürdőszobákkal, mosókonyhákkal.

Ha valaki régi, lejárt érméket, egy forintosokat használ, lehet, hogy végül tényleg olcsóbban jön ki a burkolat, nem próbálnánk meg elkezdeni kiszámolni, hány érme jut egy négyzetméterre, az viszont biztos, hogy nem egyszerű munka a megfelelő számú érmét összegyűjteni, főleg, ha valaki mintát is szeretne a burkolatba.

A végeredmény viszont látványos, ez vitathatatlan.

Falon is jól mutat

Míg nekem személy szerint a fillérekkel burkolt padlóval kapcsolatban vannak fenntartásaim, addig a mosogató fölött szerintem kifejezetten jól mutat ez a burkolat.

Különösen, hogy a réznek most egyébként is nagy divatja van, ez a szín tökéletesen beépíthető egy modern konyhába – bár itt is felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire könnyű tisztán tartani a felületet?

Nehezen képzelem el, hogy az első spagetti megfőzése után is ilyen csillogó lesz minden.

Menő kupakok

Megint csak nem vagyok biztos abban, hogy egyszerű tisztán tartani a betonba nyomott kupakokból kialakított padlófelületet, de biztos, hogy arra legalábbis nagyon oda kell figyelni a kialakításkor, hogy minden egy szintben legyen.

Ezt leszámítva viszont például egy menő bár mosdójában vagy előterében szerintem kifejezetten jópofa és egyedi megoldás lehet ez a burkolat, otthon viszont inkább egy mosókonyhában, vagy valamilyen egyéb, kisebb helyiségben tudnám elképzelni.

Papír burkolat

Egészen elképesztő az ötlet, de tele van vele az internet: a csupasz beton burkolatot először alaposan meg kell tisztítani, majd ragasztós folyadékba áztatott barna papírral – olyannal, mint amilyenből a bevásárló tasakok is készülnek – beborítani.

Elvileg a papír ez után festhető is akár, és a teljes száradás után meglepően strapabíró is lesz, legalábbis erről számolnak be a cikkek az interneten.

Az minden esetre biztos, hogy a burkolat meglepően jól néz ki a képeken, sokkal jobban, mint ahogyan azt az ember egy papírral borított padlótól várná.

Festett beton

Hideg és kemény, a beton burkolatnak mégis nagy divatja van mostanság a modern lakberendezésben, és elnézegetve a festett beton padlókat, végül is meg is tudjuk érteni a dolgot, mert tényleg elegáns és kimondottan szép lehet ez a felület.

A megfelelő festéket vékony rétegben érdemes felvinni, mert nem kell, hogy a szín mindenhol egyenletes legyen – állítják a leírások.

Ha átüt a finom szín alatt a beton nyerse, az csak még izgalmasabbá teszi a padlót.

Szókirakó

Dolgozószobákba vagy könyvtárszobákba javasolják a készítők ezt a különleges burkolatot, ami a szókirakó játék betű kockáit használja fel a padlón.

Az biztos, hogy ezeknek a beszerzése még drágább és nehezebb feladat lehet, mint az érmeké, de az is biztos, hogy a végeredmény nagyon érdekes, és ha véletlenszerűen rakjuk le a betűket egy nagyobb felületen, éveken keresztül játszhatunk azzal, hogy hátha találunk benne értelmes szavakat.

Nem állítom, hogy én a saját otthonomban bevállalnám, de ha másnál látnám, biztosan nagyon tetszene.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást