Stílus / Divat

Nyakunkon a céges karácsonyi parti: nem mindegy, miben jelensz meg!

A karácsonyi céges parti mindig kihívás egy kicsit, hiszen nehéz kitalálni azt, hogy milyen ruhában érdemes megjelenned az eseményen. Ha nem szeretnél alulöltözni, sem pedig túllőni a határon, az alábbi szabályokat érdemes betartanod.

Világító ruhadarabok: tiltólistára

A karácsonyi szezonban a csúnya pulcsik fénykorukat élik, de azért ezen a téren is érdemes megtalálni az egyensúlyt. Ha a munkahelyeden nem kötelező az elegáns viselet, hanem inkább a kényelem az uralkodó, nyugodtan vedd fel a kedvenc pulcsidat; de semmiképp se olyat, ami világít.

Egy elemes, világító orrú Rudolf vagy egy égősor a ruhád körül összességében nevetséges és gyerekes hatást kelt, így az ilyen darabokat inkább tartsd meg otthonra.

Ugyanez igaz a szarvakra és egyéb karácsonyi kiegészítőkre is, amiket inkább a családi összejöveteleken érdemes viselned.

Válassz egy fekete szoknyát, és hozzá egy szürke, mintás pulóvert: az összhatás nem marad el!

 

A bulizós ruhádat hagyd otthon

Amennyiben a munkahelyed megköveteli, hogy viselj elegánsabb ruhát, érdemes odafigyelned arra, hogy ne vegyél fel túlságosan bulizós, mélyen dekoltált darabot.

A céges parti ugyanis nem egyezik meg azzal, amelyikre a barátnőiddel mész el szombat este.

Emiatt jobban jársz, ha nem veszel fel miniszoknyát, túlságosan kivágott koktélruhát vagy tűsarkú cipőt (pláne nem együtt), ugyanis sokan emiatt rossz szemmel nézhetnek rád.

Válassz klasszikus, visszafogott darabot: például egy fekete, elegáns ruhával sosem fogsz mellé lőni, alkalomtól függetlenül!

 

Viselj kényelmes darabokat

A karácsonyi partin mindenki szeretne jól kinézni, ezért sokan olyan darabokat is bevállalnak, amelyek messze nem kényelmesek. Az ünnepi buli viszont arról szól, hogy jól érezd magad a kollégákkal, és az egész éves stresszelés után végre lazíts egy kicsit.

A legjobb, ha olyan ruhában jelensz meg, ami csinos, de közben mégis kényelmes.

Ezért most inkább ne válaszd azt a ruhát, ami alá pánt nélküli melltartót kell felvenned, hiszen ez könnyen elmozdulhat, és nem tudsz ellazulni miatta.

Ugyanez igaz akkor is, ha olyan ruha van rajtad, amihez nem illik melltartót viselni, mert például szabadon hagyja a hátad; ha így nem érzed jól magad, inkább ne viseld.

 

Nem muszáj nagyon kiöltözni

Sokszor a legcsinosabb ember a buliban nem az a személy, aki a legjobban (és legdrágábban) próbál kiöltözni.

Ezért ha nem vagy az a típus, aki előszeretettel visel rakottszoknyát vagy koktélruhát, nem is szükséges.

Válassz egy szimpla fekete nadrágot, ami kiemeli az alakodat, és viseld egy csinos cipővel, valamint egy elegáns felsővel, inggel.

Gyakran megesik, hogy a részletek adják meg egy összeállítás kisugárzását: nyugodtan tűzz a hajadba kövekkel díszített hajcsatot, viselj a karodon órát vagy vegyél fel egy nyakláncot, hiszen ezektől lehet igazán ünnepi a megjelenésed.

 

A karácsonyi színvilág mindig beválik

Egy fekete ruha mindig visszafogott és elegáns kisugárzást ad, de ha szeretnél egy kicsit tündökölni a céges partin, a legjobb választás, ha a karácsony színeit viseled magadon.

Így szinte az is mindegy, hogy koktélruha vagy nadrág-ing kombináció van rajtad, hiszen mindenki úgy érzi, alkalomnak megfelelően öltöztél.

Nyugodtan vegyél fel piros pulóvert és párosíts hozzá egy zöld táskát, vagy viselj fehér nadrágot és színes kiegészítőket: a lényeg, hogy az ünnepi színvilág megjelenjen a ruháidon.

Így biztosan emlékezetes marad az egyébként egyszerű összeállításod is.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást