Otthon / Utazás

Nincs időm nyaralni! 6 tipp, hogy ne menjen kukába a nyarad

Nincs időm nyaralni! 6 tipp, hogy ne menjen kukába a nyarad

Elég idegesítő szembesülni azzal a ténnyel, hogy gyakorlatilag az egész világ nyaral, kivéve persze téged. Szeretnénk azoknak kedvezni, akik az iroda hűvöséből élvezhetik csak a nyarat és adni néhány tippet arra az esetre, ha esély sincs arra, hogy idén nyáron eljuss nyaralni.

Csak semmi lazsálás munka után

Ha nincs időd nyaralásra, akkor neked a munka utáni időszakot kell megcéloznod azért, hogy mégis úgy érezd, hogy valamelyest kihasználtad ezt a csodálatos évszakot.

Mert valljuk be, nyáron a világ kinyílik, valahogy az emberek is nyitottabbá válnak és ezt kár lenne az otthonodból szemlélned.

Nyilván nem egyszerű magadat rávenni arra, hogy az egész napos hajtás után még összeszedd magad és elmenj szórakozni, de hidd el, hogy a lelked ezt sokkal jobban meghálálja, mint az otthoni punnyadást.

Fedezd fel a környéked!

Akár kis, akár nagyvárosban élsz, biztos találsz olyan részeket, amiket még nem fedeztél fel az évek alatt.

Állíts össze egy listát a városodban található látnivalókról és a szerint oszd be a hetedet, hogy melyik nap, mit néznél meg szívesen.

Persze tudjuk, hogy ez szigorúan munka utáni tevékenység neked, szóval a legjobb, ha egyből onnan indulsz a napi túrádra.

Közben jöhet egy finom kávé, vacsora és persze, ha találsz társat a barangoláshoz, az még szórakoztatóbb lesz.

Most bulizz!

Végre megnyíltak a szabadtéri helyek, szóval irány valamilyen kiülős hely, ahol a barátnőiddel, vagy kollégáiddal megbeszélhetitek az élet nagy dolgait.

Ilyenkor biztos jobban megértitek egymást a sorstársaiddal, szóval tartsatok össze egy-egy bulisabb este erejéig.

Ki tudja, lehet, hogy rengeteg értékes kapcsolattal bővülsz a nyár alatt.

A lényeg, hogy használd ki a nyarat, menj szórakozni, élvezd a munka utáni hűsölést egy finom, hideg bor társaságában és ne érezd úgy, hogy téged büntet az élet, hiszen bármiből ki lehet hozni a maximumot.

 

Szervezz összejöveteleket!

Nagyon lélekemelő hatása van a baráti összejöveteleknek, főleg akkor, ha nincs időd nyaralni.

Hívd át magadhoz a legjobbakat és főzzétek meg annak a helynek a specialitását, ahova szívesen elmentetek volna idén nyaralni.

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy ez illúzióromboló lesz, hiszen, hogyan is lehetne az, ha a barátaiddal töltöd az estédet.

Tiéd a hétvége!

Biztos akad majd egy-két olyan napod nyáron, mikor szabad leszel és ezt most kétszer annyira ki kell használnod, mint az év többi időszakában.

Állíts össze tényleg tartalmas programokat, hogy ne érezd azt, hogy csak elment a hétvége.

Lehet most úgy érzed, hogy jobban esne csak otthon lenni, de ez az érzés már akkor változni fog, mikor elindulsz.

Dobjátok össze az ötleteiteket a barátaiddal és állítsatok össze egy olyan hétvégi programot, ami megalapozza a következő heteteket.

Hozzáállás kérdése

Hidd el, rajtad kívül rengeteg olyan ember él még a világon, aki nem jut el idén nyaralni és csak hozzáállás kérdése, hogy ezt, hogyan éled meg.

Lehet úgy is, hogy minden nap fapofával mész be dolgozni, majd még letargikusabb fejjel haza, vagy dönthetsz úgy, hogy megpróbálod ebből kihozni a legjobbat.

Ez azt jelenti, hogy nem hagyod, hogy a munka kösse le minden idődet és figyelmedet, hanem, még, ha talán az elején megerőltetőnek is tűnik, veszed a fáradságot, hogy tartalmas, örömteli programokat szervezz a szabadidődben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást