Ne hagyd az albumba porosodni! – DIY megoldások az esküvői fotóidhoz

Ne hagyd az albumba porosodni! – DIY megoldások az esküvői fotóidhoz

Címlap / Otthon / Hobbi / Ne hagyd az albumba porosodni! – DIY megoldások az esküvői fotóidhoz

Ha tavasszal vagy nyáron volt az esküvőd, akkor a képek valószínűleg már a kezedben vannak a nagy napról! Ezeket a képeket nem érdemes az albumban állva tárolnod, hogy egy idő után a létezésüket is elfelejtsd, hiszen ennél jobb helyet is találhatsz nekik a lakásban. Mutatunk néhány szuper DIY megoldást, amellyel mutatós lakásdekorációt kreálhatsz a képeitekből!

A jó elrendezés

Nem érdemes néhány nagyobb keretet rogyásig pakolásznod az esküvői képekkel, helyette inkább darabonként tedd őket egy vékony, fekete keretbe.

A képeidet így elrendezheted a falon úgy, hogy a neveitek kezdőbetűjét adja ki, de akár valamilyen formában is, természetesen a szív a legkézenfekvőbb.

Szuper helye lesz ennek a dekorációnak a nappaliban, de a hálószobában is.

Csipeszek

A páros és esküvői fotóitok remekül mutatnak majd, ha egy nagy keretre kötözöl néhány madzagot és ezekre csipteted fel a képeket.

A neveitek kezdőbetűjét vagy apró virágokat, szíveket is csiptethetsz a fotók mellé, de önmagában, csak a képekkel is nagyon jól mutat majd ez a megoldás.

Biciklikerék

Ha szereted a vintage stílust, akkor újíts fel egy kis fehér, arany vagy ezüst festék segítségével egy régi biciklikereket, ugyanis a képeid tárolásához ez az egyik legjobb eszköz.

A képeket a kerék rácsai közé tudod becsiptetni, ha szükséges, egy kis gyurmaragasztóval is fogasd őket a rácshoz.

Nagyon hangulatos lesz a dekorációd, ha egy arany színű égősort is tekersz a kerékre, és úgy akasztod fel a falra.

Régi ablak

Szintén a felújítás szerelmeseinek való ez a megoldás, ahol a képekhez egy régi ablakkeretet használunk.

Ahogy a csipeszes verziónál, itt is jó ötlet, ha a keretre kötözött madzagokra rögzíted a képeket, és mellé készítesz néhány helyes kis zászlót is.

Ha nem csak kereted van, hanem üveged is, akkor a hátuljára ragaszthatod a képeidet az üveg mögé, és egy fehér filccel akár a kedvenc idézetedet is felvésheted rá.

Ne csak a képeket használd!

Az esküvői képekkel szuper girland-dekoráció készülhet, ami akkor a legjobb, ha képeslapokkal, közös emlékekkel – jegyekkel, üzenetekkel, stb. – kiegészítve kerül a falra.

Szárított vagy selyemvirágot is tehetsz a füzéredre, hiszen ez mégjobban feldobja majd az összképet, akárcsak a színes szalagok.

A nappaliban vagy a dolgozószobádban szuperül mutatnak majd így a képek!

Család-fa

Igazán egyedi dekoráció lehet egy olyan fácska, amely az esküvői és családi képeitekkel van díszítve.

Ehhez szükséged lesz egy kaspóra vagy vödörre, amelyet virágboltokban kapható, tálak készítéséhez használatos szivaccsal kell bélelned.

A tetejét később akár mohával is befuttathatod. A szivacsba tűzz néhány megtisztított gallyat, majd szalagok segítségével erősítsd a képeket a fácskádra.

Ezt használhatod ezentúl asztaldíszként, például a nagyobb családi ünnepeken.

Hullahopp

A hullahopp karika az egyik legjobb képkeret, hiszen a fantáziád szerint bármiféle módon egyedivé varázsolhatod.

A legegyszerűbb megoldás, ha adsz neki egy alapszín úgy, hogy körbetekered egy szép selyemszalaggal vagy lefested akrillfestékkel, míg a hátuljára vízszintesen vagy függőlegesen szalagokat feszítesz ki. Ezekre kerülnek majd a képeid később.

A dekorációd akkor készül el, ha még vrágokkal, levelekkel, vagy bármiféle számodra, számotokra kedves dologgal feldíszíted a keretet.

Az aranyfényű izzósor ehhez is remekül illik majd!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!