Arc / Stílus

Mostanában hullanak a szempilláid és a szemöldököd? Ezt érdemes tudnod!

Mostanában hullanak a szempilláid és a szemöldököd? Ezt érdemes tudnod!

Minden nő szép, hosszú szempillákra vágyik, a különböző sminktermékekkel, spirálokkal pedig ezt próbáljuk még látványosabbá tenni. De mi van akkor, ha azon kapod magad, hogy sminklemosáskor nagyon sok szempilla marad a vattán, vagy szimplán csak napközben folyton kihullik néhány? Mennyi a normális, és hogyan védheted meg őket?

Mennyi a normális?

Először is tisztázzuk: ahogy napi szinten veszítesz hajszálakat, úgy a szempilláid is kihullanak. Szakértők szerint ameddig összesen maximum hármat-négyet veszítesz el, az teljesen normális, hiszen ennek is van egy általános növekedési fázisa, és ha eléri a maximumot, kihullik, hogy helyet adjon az újaknak.

Körülbelül 3 hónap alatt már az újak díszelegnek a szemed fölött, így nem fogod azt érezni, hogy megkopaszodott a szemhéjad. Ha azonban azt tapasztalod, hogy minden nap legalább 5-10 szálat elveszítesz, érdemes egy kicsit mélyebbre ásni, mert számtalan ok bújhat meg a háttérben. Van, ami egyáltalán nem nagy gond, és gyorsan változtathatsz rajta, de van, ami orvosi segítséget kíván.

 

Túl erős tisztítás

Mennyire vagy óvatos a sminklemosásnál?

Ha erősen dörgölöd a szemeidet a vattával, ne csodálkozz, hogy a szempilláid nem maradnak a helyükön!

Egy vízálló spirál esetében pedig még nehezebb megszabadulni a festéktől, ami miatt erőszakosabban próbálhatod lemosni azt.

Inkább próbálj meg beszerezni egy olajos sminkelmosót, és ahelyett, hogy dörgölnéd vele a szemeidet, inkább gyengéden itatsd át vele a pillákat.

Feloldja a sminket, és máris több szempillád marad a helyén.

 

Sminkben aludni? Nagy hiba!

Ugyanis ha éjszakára magadon hagyod a spirált lustaságból, lehet, hogy nem leszel másnapra tele pattanásokkal, de a pilláidnak gyorsabb tempóban mondhatsz búcsút!

Könnyebben törnek így el, gyengébbé válnak, kiszáradhatnak, ráadásul a festék szorosabban rájuk szárad, amit csak erőteljes lemosással, dörgöléssel szüntethetsz meg.

Ami egy ördögi kör, hiszen ettől is jobban hullanak a pillák, ráadásul nem is biztos, hogy teljesen meg tudod szabadítani őket a festéktől egyetlen lemosás alkalmával.

 

Pajzsmirigy betegség

A túlműködő vagy alulműködő pajzsmirigy eredménye is lehet a szempillák elhullása, ami már csak egy a számtalan másik tünet mellett.

Ha túlműködik a pajzsmirigyed, akkor nehezebben tudsz aludni, lefogysz, és a nyakad alsó részén duzzanatot fedezhetsz fel.

Ebben az esetben a hajad is hullani kezd jelentős mértékben a szempillák és a szemöldök mellett.

Az alulműködő pajzsmirigynél azt tapasztalhatod, hogy száraz a bőröd, híztál pár kilót, és nehezen viseled el a hűvösebb levegőt.

Ebben az esetben a pillák és a szemöldök nagyon vékonnyá, szárazzá, töredezetté válik.

 

Allergia is lehet

Lehet, hogy valamilyen összetevőre érzékeny a szervezeted a szempillaspirálodban, amire így reagál.

Ha azt is tapasztalod, hogy viszket a szemed, vörössé válik, és hullanak pilláid, esetleg a szemöldököd is, lehet, hogy valamin változtatnod kéne.

Akár az is előfordulhat, hogy a sminklemosód tartalmaz valamit, ami irritálja a bőröd.

Akárhogy is, érdemes ezeket kipróbálni, de ha egyik megoldás sem válik be, menj el orvoshoz, hogy kivizsgálhassátok, mi bújik meg a háttérben!

Akár valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiánya is okozhatja a szempillák hullását.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást