Otthon / Szórakozás

5 mai magyar író, akit nagyon megéri olvasni

5 mai magyar író, akit nagyon megéri olvasni

Ha éppen kifogytál az olvasnivalókból, vagy csak keresel egy különlegesebb könyvet, akkor ne csak a nemzetközi írok között nézelődj szét. Érdemes ugyanis egy próbát tenned a kortárs magyar írókkal is, hiszen jobbnál jobb köteteik jelennek meg mostanában. Hogy könnyebb legyen a választás, hoztunk neked néhányat közülük, akiket mi kedvelünk.

Gerlóczy Márton

Újságíró, publicista és író Gerlóczy Márton, akinek írásait kedvelni fogod, ha szereted az ironikus hangvételt, illetve ha egy kissé provokatív stílusú egy mű.

Első kötete talán az egyik legismertebb, az Igazolt hiányzás, amely egy kamaszfiú történetét dolgozza fel, aki iskoláról iskolára vándorol. A regény a mai napig nagyon népszerű, ezért megéri tenned vele egy próbát.

Ismert könyve emellett a Check-in, amelyben külföldi kalandjairól olvashatunk. Ha az önismereti utazós könyveket szívleled, akkor ezt javasoljuk neked tőle.

A Csemegepultos naplója című művéből színdarab is készült 2014-ben, így színházrajongóként a darab és a könyv is kötelező!

Ugron Zsolna

Az erdélyi magyar írónő regényei közül több is a sikerlisták élén szerepelt, és azóta is töretlen a népszerűségük.

Ugron Zsolna könyvei női főszereplős regények, egy csipet romantikával, egy kevés történelemmel, és természetesen rengeteg érdekességgel!

Első könyve az Úrilányok Erdélyben, amely a modern korban játszódik. Főhősnője irigylésre méltó életet élő, pesti hölgy, aki öröksége miatt jut el az erdélyi vidékre.

A történelmi regények kedvelőinek ajánljuk az írónő trilógiáját, az Erdélyi menyegzőt, A nádor asszonyait és a Hollóasszonyt is.

Tasnádi István

Ha drámakedvelő vagy, ajánljuk figyelmedbe Tasnádi István köteteit is, aki ezek mellett a nagysikerű, ifjúsági regénysorozat, az Időfutár írásában is részt vett.

Az író emellett színházaknak is dolgozik, így nem csak olvasásra ajánljuk a műveit, hanem javasoljuk, hogy nézz is meg néhányat.

Fédra fitnesz című kötetében számos szellemes, érdekes és pörgős drámát olvashatsz, de a Taigetosz csecsemőotthon című drámagyűjteménye is érdekes olvasmány, mely Schilling Árpád rendező próbanaplóit is tartalmazza.

Simon Márton

Az elmúlt években egyre népszerűbb a slam költészet hazánkban, amelynek számos tehetséges, fiatal költőt is köszönhetünk.

Közülük talán a legismertebb és legnépszerűbb Simon Márton, akinek Polaroidok című, egy-két soros költeményeket tartalmazó kötete ma már kultolvasmány.

A Polaroidok után jelent meg hosszabb költeményeit tartalmazó kötete, a Dalok a magasföldszintről, és nemrég a legújabb, Rókák esküvője című, kicsit melankólikusabb hangvételű verseskönyve.

Ha nem mindig csak a regények és novellák világába merülnél alá, akkor érdemes lehet tenned egy próbát az ő költeményeivel.

Forgách András

Az író, műfordító és dramaturg Forgách András művei közül most néhány novelláját és egy izgalmas regényét ajánljuk a figyelmedbe, melyek közül a legizgalmasabbak a Valami fiatal szélhámos című kötetében találhatóak.

Ebben a könyvben 27 szürreális írása szerepel – mivel nem függnek össze egymással, érdemes beiktatnod időnként egyet-egyet.

Izgalmas olvasmány lehet Élő kötet nem marad című írása is, amely PÁPAI-né beszervezési és munkadossziéjáról szól, és amely a 1970-es évek Magyarországjára kalauzolja az olvasót.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást