Dekor / Otthon

Lehetetlen küldetés? Így találj olcsó albérletet a nagyvárosban

Lehetetlen küldetés? Így találj olcsó albérletet a nagyvárosban

A nagyvárosban viszonylag olcsón albérletet találni manapság szinte lehetetlenség – én tudom. Rengeteg stresszel jár a keresgélés, de soha nem szabad feladni. Résen kell lenni és igénybe venni minden segítséget. Nekem hogyan sikerült? Elárulok néhány tippet, amelyet az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyűjtöttem össze. Remélem, Neked is segít!

Te magad hirdess!

A Facebook nem csak arra jó, hogy böngészd a hirdetéseket, Te magad is hirdethetsz. Ha nem szeretnél közös csoportokba írni, első lépésként a saját oldaladra írj, hogy minden ismerősöd értesüljön róla, hogy albérletet keresel. A bejegyzésedet állítsd nyilvánosra, hogy megosztva eljuthasson az ismerőseid ismerőseihez is. A közösségi médiának hatalmas ereje van, nagy az esély rá, hogy ilyen módon valaki tud majd neked segíteni.

Amennyiben ez nem működik, írj a kiadó lakásokat hirdető csoportba. Több olyan tulajdonos is van, aki nem teszi fel hirdetésként a kiadó lakását, hanem ő maga ír a számára szimpatikus embereknek.

Próbálkozz a külvárosban!

Szinte mindannyian a belvárosba vágyunk, hiszen így jóval kevesebb időt kell tömegközlekedéssel töltenünk.

Ha azonban azt látjuk, a belvárosi albérletárak nem a mi pénztárcánkhoz valóak, akkor sajnos le kell mondanunk róla és inkább a külső kerületekben kell keresgélnünk. A külvárosnak is számtalan előnye van, frissebb a levegő és talán a környék is barátságosabb.

Lehet, hogy nem egy 10 emeletes panelházba költözöl, hanem egy olyanba, ahol még csak liftezni sem kell és van közös udvar, ahova kiülhetsz olvasgatni.

Fogj össze a barátaiddal!

Ha sürgősen albérletre van szükséged, de nem engedheted meg magadnak, hogy egyedül bérelj egy lakást vagy félsz attól, milyen lenne egy idegennel együtt lakni, először kérdezz körbe az ismerőseid között, van-e olyan, aki szintén éppen albérletet keres.

Amennyiben jól kijöttök, össze is foghattok és együtt is kereshettek. Több szem többet lát, lehet, hogy pont ő lát meg egy olyan hirdetést, ami mindkettőtöknek megtetszik.

Ha ismerősökkel költözöl, kevés az esély rá, hogy kellemetlen meglepetés ér, ráadásul így elosztjátok a költségeket is és sokkal olcsóbban megúszod.

Oszd meg a szobádat!

A szobán való osztozkodásra nem sokan vágyunk, de bizonyos helyzetekben működhet a megoldás: ha például a pároddal vagy egy jó barátoddal költözöl össze, és viszonylag nagyméretű szobáról van szó.

Fontos, hogy a szobatársaddal elviseljétek egymást, hiszen nagyon sok időt fogtok összezárva tölteni.

Ebben az esetben néha kompromisszumokat kell kötni, igyekezzetek egymás életét megkönnyíteni.

Ha működik az együttélés, nagyon sokat spórolhattok, hiszen a szoba árát is közösen fizetitek.

Használd a közösségi oldalakat!

Ha nem szeretnéd ingatlanos segítségét kérni vagy félsz attól, hogy átvernek, használd a Facebookot! A közösségi oldal tele van kiadó szobákkal, lakásokat hirdető csoportokkal. Csatlakozz hozzájuk és rendszeresen böngészd át a bejegyzéseket. A felhasználók többnyire nem árulnak zsákbamacskát, képeket is feltöltenek az albérletről és bővebb leírást is adnak hozzá, így egyből eldöntheted, szimpatikus-e számodra a lakás vagy a helyszín és árban is megfelel-e neked.

Ha megtetszik valamelyik, azonnal írj a felhasználónak, hiszen rengeteget számít a gyorsaság. Miután sikerült időpontot egyeztetni a hirdetővel, már csak abban kell reménykedned, hogy szimpatikusnak talál majd.

A találkozóra érkezz pontosan, jól mérd fel a terepet és légy mosolygós, határozott!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást